Marti, interesul investitorilor la Bursa de Valori Bucuresti a continuat sa fie orientat catre titlurile Rompetrol (indiferent ca vorbim de rafinaria din Midia, de rafinaria VEGA sau de compania care asigura servicii de sonda).

Atat actiunile Rompetrol Rafinare Constanta, cat si Rompetrol Well Services au crescut din nou cu maximul permis de sistem si au ramas si de data aceasta foarte repede fara ordine de vanzare ca urmare a asteptarilor investitorilor ca preturile sa continue sa avanseze si in urmatoarea sedinta de tranzactionare.

Reamintim faptul ca evenimentul care a contribuit la aceasta evolutie fulminanta a cotatiilor RRC si PTR a fost vanzarea de catre compania elvetiana controlata de Dinu Patriciu a unui pachet de 75% din actiunile Rompetrol Group NV Olanda, ce detine controlul asupra Rompetrol Rafinare Constanta, Rompetrol SA (rafinaria VEGA) si Rompetrol Well Services.

Acelasi Rompetrol Group NV controleaza, de asemenea, retele importante de distributie de carburanti (benzinarii) in tarile vecine Romaniei si in Franta, precum si alte entitati distincte ce se ocupa de partea de marketing si servicii necesare grupului.

Lichiditatea de ansamblu a bursei s-a mentinut la un nivel modest, insa a depasit valoarea de tranzactionare de luni si de vineri. Am avut cateva tranzactii importante pe piata Deal cu actiuni SIF care au contribuit la aceasta valoare de tranzactionare in crestere. De asemenea, si pe piata Rasdaq s-a putut remarca o tranzactionare ceva mai intensa decat in ziua anterioara.

Iulian Panait, analist KdT Invest