Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la scoala de vara a femeilor democrate, de la Costinesti, ca Guvernul actual isi aroga in mod demagogic meritele cresterii economice, in conditiile in care, intr-o economie preponderent privata, cresterea economica nu mai tine de Guvern.

"Sa fim extrem de realisti: nici un Guvern nu mai poate face sa mearga economia, ci poate sa faca sa nu mai mearga economia, introducand tot felul de sisteme fiscale sau bariere ori luand masuri inflationiste, care pot afecta capacitatea de

performanta in economie. In rest, nu se mai duce nici un ministru sa faca sa mearga combinatul de la Galati sau Petromidia sau alte companii. Economia noastra romaneasca este acum preponderent privata si sectorul privat isi optimizeaza la maxim efortul", a spus seful statului, citat de Rompres.

El a aratat ca, in ultimul an al guvernarii Nastase, Romania a avut 8,4% crestere economica pentru ca nu au fost nici inundatii, nici seceta, iar Guvernul actual a oscilat intre 6,9%-6,5% crestere economica anuala, pentru ca au fost ani cu inundatii, iar in acest an seceta.

integral in Romania Libera