Publisherul Polskapresse va lansa in Polonia, in toamna acestui an, un cotidian national pe baza unui parteneriat de brand si editorial cu ziarul britanic “The Times”, informeaza Iann pe blogul sau.

Polskapresse este al treilea publisher din Polonia dupa Axel Springer si Agora ca si numar de exemplare vandute si cel mai important editor de ziare regionale, fiind detinut de nemtii de la Verlagsgruppe Passau.

Miscarea e foarte interesanta pentru aceasta piata considerata linistita pana la intrarea pe zona de cotidiane a celor de la Axel Springer cu tabloidul Fakt (lansat in 2003) care a reusit sa detroneze quality-ul Gazeta Wyborcza, detinut de Agora, si sa afecteze si vanzarile cotidianelor locale. In plus, Verlagsgruppe nu detine un cotidian national in nici una din tarile in care e prezenta.

Mai trebuie amintit ca agora a incercat sa reactioneze cu un mid-market Nowy Dzien dar l-a inchis dupa trei luni, plus declansarea unui razboi al preturilor intre Axel si Agora fapt care a contribuit ulterior si la indepartarea presedintelui consiliului de administratie al Agora, care a condus business-ul inca de la infiintare.

Vanzarile saptamanale ale celor 8 cotidiane regionale detinute de Polskapresse ajung la 2,8 milioane de copii iar ale celor 3 suplimente TV la 2 milioane de copii. Compania mai detine patru saptamanale de anunturi gratuite, un cotidian gratuit, cateva site-uri si sase tipografii.