Trei muncitori de la Apa Nova si-au pierdut viata, joi, intr-un acccident de munca, transmit televiziunile de stiri. Potrivit primelor informatii, cei trei au murit intoxicati cu un gaz necunoscut, in timp ce reparau reparau o conducta de apa, din cartierul bucurestean Militari. Autoritatile au deschis o ancheta pentru a constata in ce imprejurari s-a produs accidentul.

In canalul tehnologic lucrau patru muncitori, dar unul dintre ei a reusit sa iasa din canal. Desi a incercat sa-si scoata un coleg din canal, la sosirea pompierilor s-a constat ca si muncitorul scos la suprafata era mort, asemenea celorlalti doi ramasi in subteran.

Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, s-a deplasat imediat la fata locului si a apreciat ca accidentul a fost cauzat de nerespectarea normelor de munca. Pe de alta parte, potrivit reprezentantilor Distrigaz concentratia de gaz din canal ar fi fost zero.

Muncitorii ar fi trebuit sa aiba la ei aparatura necesara pentru a masura concentratia de gaz si nu ar fi trebuit sa intre in canal pana nu s-ar fi realizat aerisirea acestuia.