Ultimii sapte ostatici sud-coreeni, rapiti de talibanii din Afganistan, au fost eliberati joi, dupa 42 de zile de captivitate. Acestia au fost incredintati in custodia unui lider tribal afgan si urmeaza sa fie transferati la Comitetul International al Crucii Rosii (CICR), relateaza AFP.

Ostaticii fac parte dintr-un grup de 23 de sud-coreeni, rapiti la mijlocul lunii iulie, in provincia afgana Ghazni.

"Toti ostaticii au fost eliberati si predati unui sef tribal afgan", a declarat prin telefon, negociatorul taliban Qari Mohammad Bashir.

Irfan Sulejman, un responsabil regional al Crucii Rosii, a confirmat ca cei sapte sud-coreeni au fost transferati in custodia organizatiei.

Miercuri, talibanii au eliberat 12 ostatici, dupa ce negocierile intre militantii islamisti si o delegatie a guvernului de la Seul s-au incheiat cu succes. Potrivit mediatorilor, Coreea de Sud a promis ca toate trupele sale se vor retrage din Afganistan pana la sfarsitul anului.

Grupul de misionari sud-coreeni, alcatuit din 23 de femei si barbati, a cazut in mainile talibanilor pe 19 iulie. Doi dintre ostatici au fost ucisi de militanti, in timp ce doua femei au fost eliberate in urma cu o saptamana din cauza problemelor de sanatate.

Sud-coreenii s-au deplasat in aceasta tara cu o misiune umanitara. Ei doreau sa contribuie la imbunatatirea conditiilor igienico-sanitare ale localnicilor.