Conducerea Transelectrica vrea sa majoreze numarul de actiuni tranzactionabile la Bursa de Valori Bucuresti pina la 30%, de la 10% in prezent, proces care va fi realizat printr-o majorare de capital, a anuntat directorul general al companiei, Stelian Gal.

In acest moment, numarul de actiuni tranzactionabile la Bursa de Valori Bucuresti este de 10%. Statul va ramine, in continuare, actionarul majoritar al companiei si dupa majorarea de capital. „Statul va ramine cu pachetul majoritar de 51%. In acest moment, statul roman detine 76% din capitalul Transelectrica.

Un pachet de aproape 5% a fost cedat pentru acordarea de actiuni catre fostii proprietari abuziv despagubiti de regimul comunist. Prin majorare de capital, statul isi va dilua detinerea de la 71 la 51%“, a explicat Gal.

Transelectrica a inceput deja o analiza interna care sa prezinte cele mai bune masuri de crestere a free-float-ului (numarul de actiuni liber tranzactionabile la BVB) si care se va finaliza in una-doua luni, a declarat pentru Cotidianul Razvan Purdila, director al societatii pentru piata de capital. Analiza va lua in calcul si o splitare a actiunii in vederea cresterii lichiditatii pe bursa.

„Sintem intr-o analiza interna, care se va termina in maximum doua luni, iar subscrierea va incepe probabil la 3-6 luni dupa aceea”, a spus Purdila.

Inegral in Cotidianul

de Florin Cojocaru