Cladirea de birouri America House, situata in Piata Victoriei din Capitala, va fi preluata de catre Ixis Corporate & Investment Bank, subsidiara a grupului financiar francez Natixis cotat la bursa din Paris, in urma unei tranzactii record pentru piata locala - aproximativ 120 de milioane de euro.

"Randamentul investitiei este de aproximativ 5,6%. In finala pentru preluarea imobilului s-a aflat si ING Real Estate", au declarat pentru ZF surse din piata imobiliara.

Natixis detinea la sfarsitul anului trecut active totale de 458,6 mld. euro, de peste opt ori mai mult decat activele totale din sectorul bancar romanesc, potrivit informatiilor de pe site-ul companiei. Grupul a realizat anul trecut un profit net de 2,15 mld. euro.

Gigantul francez este la prima investitie pe piata locala, avand birouri in 68 de tari din intreaga lume si 23.000 de angajati. GE Real Estate este un alt important jucator din piata imobiliara care a fost interesat de preluarea cladirii.

"GTC este o companie publica si cand va avea ceva de anuntat, va anunta", a declarat Shimon Galon, managerul companiei Globe Trade Center International, dezvoltatorul si proprietarul cladirii.

Integral in Ziarul Financiar

de Cristi Moga