Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, il va propune pe Mihnea Motoc pentru postul de ambasador al Romaniei in SUA. Motoc este in prezent ambasadorul Romaniei la ONU. Potrivit unor surse convergente de la varful Ministerului Afacerilor Externe, postul ramas astfel liber la ONU va fi ocupat de Simona Miculescu.

Adrian Cioroianu a declarat joi ca a trimis Presedintiei o noua propunere pentru postul de ambasador al Romaniei la Washington, dupa ce a retras candidatura lui Iulian Buga, numit intre timp secretar de stat in MAE.

Mihnea Motoc este absolvent de Drept si are un master in domeniu la Washington. In prezent este seful Misiunii Permanente a Romaniei pe linga Organizatia Natiunilor Unite, dupa ce, de la intrarea in MAE, in 1991, a detinut mai multe functii de conducere in centrala diplomatica de la Bucuresti. In perioada 1997-1999 a fost director General MAE -Departamentul European si Euro-Atlantic.

Intre anii 1999-2001 a fost ambasador al Romaniei in Olanda, reprezentant Permanent al Romaniei la OIAC iar in 2001-2003 a ocupat functia de Secretar de Stat pentru Integrare Europeana si Relatii Multilaterale MAE.

Simona Miculescu, diplomat de cariera, a fost consilier prezidential al lui Ion Iliescu pana in decembrie 2004. Din 2006 a activat ca senior advisor pe probleme de informatii, educatie si comunicare al guvernului irakian, reprezentand compania de consultanta Bearing Point.