Ministrul de Externe si vicepresedintele PNL, Adrian Cioroianu, a recunoscut, vineri, la scoala de vara a tinerilor liberali, ca se gandeste la o eventuala candidatura la alegerile pentru Parlamentul European. Cioroianu conditioneaza insa candidatura sa pe listele PE de rezultatul motiunii de cenzura a PSD.

Prezent la scoala de vara de la Costinesti, vicepresedintele PNL a precizat, la intrebarile jurnalistilor, ca ar putea examina aceasta posibilitatea de a candida pe listele PE dupa motiunea de cenzura.

"Depinde de rezultatul motiunii. Nu pot sa fac nici un comentariu, pentru ca fac parte din Guvern, deocamdata. Daca va fi cazul, vom discuta si acest subiect. Probabil ca, in cazul in care motiunea PSD va trece, va fi si o regandire, dar deocamdata e precoce orice discutie", a declarat Cioroianu.

Raspunsul ministrul de Externe vine sa intareasca afirmatiile pe care colegul sau de partid, vicepresedintele PNL Teodor Melescanu le-a facut in cursul acestei saptamani conform carora, Cioroianu ar putea candida pentru Parlamentul European.

Astfel se confirma informatiile potrivit carora conducerea PNL a hotarat sa amane definitivarea listelor de candidati pentru a doua jumatate a lunii septembrie, in asteptarea dezbaterii motiunii de cenzura a PSD.