Romania este reprezentata la cea de-a XIV-a editie a "Targului de porturi populare" din Grending (Germania) de catre Muzeul ASTRA din Sibiu. Expozitia, care se desfasoara in perioada 1-2 septembrie, are drept scop promovarea si pastrarea artei populare traditionale din diferite regiuni ale Germaniei, dar si prezentarea obiceiurilor si costumelor populare din diferite tari ale Europei.

Muzeul Astra este prezent cu un stand bogat, cu obiecte cuprinzand piese de port popular, textile, papusi imbracate in costume populare, obiecte de ceramica, oua incondeiate, instrumente muzicale, masti, impletituri din fibre vegetale, jucarii ecologice, dar si materiale de promovare a muzeului si a programelor derulate in cadrul Capitalei Culturale.

Muzeul sibian a adus la targ mesteri populari care vor oferi demonstratii practice privind mestesugul tesutului, al broderiei, al confectionarii obiectelor de port si podoabelor traditionale din Transilvania. Totodata, va fi prezent si un grup folcloric din Botiza (Maramures), care va face cunoscute publicului german cantece si instrumente populare autentice romanesti.