Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy a cerut ministrului Afacerilor Externe, Bernard Kouchner, sa ia masuri pentru ‘reorganizarea necesara’ a sistemului audiovizual public extern (TV5, France 24, RFI), intr-o scrisoare publicata vineri, informeaza AFP.

"BBC-ul are tot atatea mijloace ca si radiodifuzorii farncezi din afara tarii, pentru o vizibilitate si o influenta mult mai mari", a scris presedintele francez, in scrisoare.

“Nu trebuie copiat un model, dar pot fi create conditiile unei coordonari eficiente a politicii audiovizualului nostru extern (radio, televiziune si internet)", a continuat Sarkozy.

"Politica noastra in domeniul audiovizualului extern (...) constituie o miza majora pentru influenta Frantei si pentru raspandirea limbii franceze", a scris N. Sarkozy.

M. Sarkozy i-a cerut lui M. Kouchner sa "efectueze reorganizarile necesare, pe baza primelor propuneri pe care (Kouchener, n.r.) le-a formulat deja", actionand "in colaborare cu ministrul Culturii".

Luni, Bernard Kouchner si-a exprimat dorinta de a elabora, pana la sfarsitul anului, o propunere de apropiere intre TV5, France 24 si RFI, care sa permita “mobilizarea catre noi obiective, cum ar fi un mare portal comun de internet", scrie AFP.