Dragos Laurian Botos si Lucian Paraschiv, consilieri din partea PNL, respectiv a PD, administreaza impreuna groapa de gunoi de la Glina.

Impreuna cu un alt coleg de la PD, Virgil Untaru, Botos se ocupa si de salubrizare, prin intermediul ADPP 4 SA. Mariana Campurean, Tanase Antonel, Valentin Mircea sunt cativa dintre consilierii ce acorda consultanta.

Alti colegi de-ai lor, precum Radu Zatreanu, Ion Oprisan, Horatiu Tica si Teodor Iovici, se ocupa de constructii sau de fabricarea confectiilor metalice. Rugati sa se pronunte asupra eventualelor incompatibilitati generate de afacerile lor, toti consilierii intervievati au declarat la unison: "Nici vorba!".

A ramas fara explicatie insa graba cu care unii alesi si-au infiintat ori au preluat afaceri imediat dupa ce si-au castigat mandatele de consilieri.

Virgil Untaru, constructii si arhitectura

De numele consilierului pd virgil Untaru si ale membrilor familiei sale sunt legate mai multe afaceri in constructii si arhitectura. Adica exact in domeniile deloc straine functiei publice pe care o detine. Consilierul democrat detine in totalitate pe numele lui firma Constructii Industriale Montaj SRL.

Probabil doar coincidenta a facut ca profitul net al societatii pe anii de mandat 2005 si 2006 sa creasca de cateva ori fata de 2004, an in care Untaru nu a detinut fotoliul de consilier general al Capitalei. Tot in domeniul constructiilor, Untaru mai are o afacere, Industrial Construct SA, pe care o imparte cu ceilalti membri ai familiei sale: sotia Ana si fiii Dragos si Adrian.

Administrarea afacerii este insa atributul consilierului general. Acelasi atribut mai este exercitat de Untaru in firma Amenajarea Domeniului Public si Privat 4 - ADPP 4 SA, societate creata initial pe banii contribuabililor din sectorul 4 si care acum a ajuns sa fie detinuta in proportie de 49% de diverse personaje.

Pe langa functia de administrator, Virgul Untaru a reusit sa controleze la ADPP 4 SA un pachet de 8% din actiunile societatii. O afacere extrem de profitabila avand in vedere faptul ca aceasta firma beneficiaza inca de subventii acordate de Consiliul Local al Sectorului 4.

Un articol de Mihai Ciorcan

Integral in Romania libera