Creatorii romania de moda Irina Schrotter, Razvan Ciobanu, Maria Lucia Hohan si Elena Perseil vor fi prezenti, alaturi de alti cativa zeci de designeri din intreaga lume, la expozitia internationala de design vestimentar „The Train”, care se va desfasura la New York in perioada 16-18 septembrie.

Zece companii romanesti reprezentative pentru domeniul creatiei vestimentare si de incaltaminte isi vor expune colectiile la Terminal Stores din Manhattan, fiind prima participare romaneasca la o manifestare de acest gen desfasurata in metropola americana.

“The Train” este un spectacol de moda lansat in septembrie 2004 de catre compania franceza SODES, fiind conceput ca un targ de moda si accesorii. Potrivit paginii sale de internet, evenimentul grupeaza 100 de colectii din intreaga lume, selectate pentru “creativitatea, originalitatea si calitatea lor“.

Un eveniment adiacent unde vor participa si designeri romani, intitulat “Platform 2“, este realizat de aceeasi producatori francezi.

Expozitiile “The Train“ si “Platform 2“ vor avea loc la Terminal Stores, o fosta gara din Manhattan, situata in districtul artistic Chelsea.