Steaua a pierdut prima partida din faza grupelor Ligii Campionilor, iar sansele de a ajunge in optimile de finala ale competitiei, obiectiv propus la inceputul sezonului, au scazut cosiderabil.

Antrenorul Stelei, Gheorghe Hagi a tinut cont de sfaturile patronului si a inceput cu Badoi si fara Zaharia, sau Golanski, dar cehii au dominat debutul jocului, deschizand scorul prin Zdenek Senkerik in minutul 13.

Steaua a egalat prin golgheterul din acest sezon european, Dorin Goian, aflat la a treia reusita stagionala in Europa, dar dupa pauza vicecampioana Romaniei a practicat un joc extrem de modest, neavand nicio ocazie de gol. Reusita lui Tijani Belaid din minutul 63, a adus cele trei puncte in tabara Slaviei.

"Am facut un meci foarte bun, lasand la o parte ultimele 15 minute, dar am facut o partida buna, cea mai buna de cand sunt eu la Steaua. Dar iata ca in Champions League se poate intampla orice. Ei au ajuns de doua ori la poarta, si au marcat in ambele situatii. Meritam mult mai mult. Din pacate, nici Cristocea, nici Iacob si nici Badea nu erau suta la suta si au adus putin pentru echipa."

Gheorghe Hagi - antrenor Steaua

"De ce sa fiu suparat? Important e ca a inceput sa joace echipa, am crezut ca dam gol dupa pauza, asta este. Parerea mea e ca atunci cand Hagi l-a scos pe Lovin s-a rupt morisca noastra. Am dominat clar jocul. Echipa nu mai are stresul pe care il avea, important e ca am aratat ca putem sa jucam. La ora asta nu se pune problema demiterii lui Hagi."

Gigi Becali - patron Steaua

"Pacat de acest meci bun pe care l-am facut. Am dominat 80 la suta din acest meci. Am avut ghinion. Steaua a jucat foarte bine, a demonstrat de ce a ajuns in Champions League, meritam macar un punct. Daca jucam asa, vom aduna puncte si s-ar putea sa trecem chiar de grupe. Jocul m-a multumit."

Adrian Ilie - manager general Steaua

Golurile partidei Slavia Praga - Steaua Bucuresti

href="http://www.dailymotion.com/video/x30o6x_slavia-praguesteaua-bucuresti-21-al_news">SLAVIA PRAGUE-STEAUA BUCURESTI 2-1 all goal wwww.onlinepariu

Inc??rcat de danyab

In primul 11 al Stelei au revenit Victoras Iacob si Vasilica Cristocea, dar si Vali Badoi, folosit fundas dreapta, in timp ce polonezul Golanski si atacantul Zaharia, jucatori nedoriti intre titulari de patron, au ramas doar pe banca de rezerve.

De cealalta parte, vedeta praghezilor, Vladimir Smicer, nu a fost nici macar rezerva, nefiind refacut dupa o accidentare. Smicer a fost vicecampion european in 1996, in tricoul Cehiei, si a castigat Liga Campionilor, cu FC Liverpool, in 2005.

Dupa doua faze la poarta Slaviei in urma carora Goian a reluat cu capul, dar pe langa, cehii au deschis scorul in minutul 13: lovitura libera din apropierea centrului terenului, Vlcek, a scapat de Petre Marin in suprafata de pedeapsa si a sutat spre poarta, Zapata a respins doar pana la Zdenek Senkerik care a inscris in poarta goala din sase metri.

Steaua si-a continuat atacurile, majoritatea derulate pe partea dreapta unde Badoi si Nicolita au trimis deseori in careu, dar acolo, pe rand, Victoras Iacob, Dica, Ovidiu Petre sau Cristocea s-au pierdut cu firea si nu au reusit sa reia periculos spre poarta lui Vaniak.

Minutul 33 a adus si egalarea. Nicolita a centrat din corner, Dorin Goian a aparut la a doua bara si a reluat cu capul la coltul lung, fara sansa pentru Vaniak.

Zapata face minuni in poarta Stelei, in debutul reprizei secunde. Mai intai columbianul a iesit perfect si l-a blocat pe Senkerik, scapat spre poarta bucurestenilor, apoi a respins sutul din unghi, trimis de Vlcek.

Hagi a facut doua inlocuiri, (Croitoru pentru Cristocea si Surdu pentru Lovin) incercand sa forteze victoria, dar golul a venit in poarta Stelei, in minutul 63. Drizd'al a reusit o cursa excelenta pe flancul stang, trecand de Ovidiu Petre, a centrat si de la 10 metri tunisianul Belaid a sutat la coltul scurt, plonjonul lui Zapata fiind inutil.

Dupa primirea golului doi, Steaua nu si-a creat nicio ocazie de gol la poarta Slaviei. In minutul 87, ros-albastrii au avut o lovitura de colt, batuta de Dica, dar Goian nu reuseste sa reia cu capul spre poarta. Fundasul central al Stelei a devenit in finalul partidei varf de atac, ramanand aproape in permanenta in apropierea portii lui Vaniak.

In minutele de prelungiri, Steaua putea primi si golul trei, Volesak a sutat insa putin pe langa poarta lui Zapata de la 10 metri.