Amsterdamul va ramane fara o treime din celebrele vitrine rosii pentru prostituate, dupa ce unul dintre cei mai importanti patroni de bordeluri din oras s-a hotarat sa-si vanda o mare parte din afacere unei agentii imobiliare, relateaza Reuters.

Consiliul municipal din Amsterdam a anuntat, joi, ca agentia imobiliara este dispusa sa achizitioneze 18 case de toleranta, care numara in prezent aproximativ 51 de vitrine pentru prostituate din Cartierul Rosu, in schimbul sumei de 25 de milioane de euro.

Anuntul survine dupa scandalul din noiembrie 2006, cand autoritatile locale au retras licenta de activitate a peste 33 de bordeluri, din cauza suspiciunilor ca in incinta acestora au loc afaceri ilegale precum spalare de bani si trafic de droguri. Problema a fost "remediata" insa, dupa ce patronii au castigat recursul procesului in acest caz.

Districtul rosu, vechi de 700 de ani -un labirint de alei si canele cu sex shopuri, prostituate in vitrine si cafenele in care se vinde marijuana - atrage tot atat de multi turisti cat si muzeul Van Gogh sau casa Annei Frank.

Primarul orasului, Job Cohen, a anuntat ca nu intentioneaza sa scape de prostituatele din Amsterdam, insa concentratia de sex este prea mare in aceasta zona.