Statele europene marcheaza, sambata, Ziua Mobilitatii. In peste 1.500 de orase de pe continent, circulatia se desfasoara - pe cat posibil - fara masinile personale. Oamenii sunt incurajati, in acest fel, sa mearga pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport in comun, mai putin poluante. Si in Romania au fost anuntate restrictii de circulatie.

Bucuresti Potrivit Rador, la Bucuresti, unde statisticile arata ca unul din doi locuitori circula cu masina personala, Prefectura si Primaria organizeaza o defilare pe biciclete. Traficul intre orele 6.00 - 22.00 este inchis pe Soseaua Kiseleff, pe tronsonul cuprins intre Arcul de Triumf si Piata Victoriei.

Valea Prahovei Si la munte, unde de obicei la sfarsit de saptamana este foarte aglomerat, sunt anuntate restrictii. Turistii care se afla sau trec prin Poiana Brasov nu vor putea circula cu masina intre orele 10:00 si 17:00.

Miercurea Ciuc Proprietarii a cel putin 300 de autoturisme, care locuiesc in centrul orasului, si-au gasit masinile impodobite cu baloane umplute cu heliu. Dis de dimineata, la o temperatura de -4 grade Celsius, voluntarii unei organizatii nonguvernamentale si-au propus sa marcheze astfel "Ziua europeana fara masini".

Pe langa baloane, au mai fost agatati si fluturasi bilingvi cu avertismentul "Folosirea autoturismului pe o distanta de 75 de metri inseamna 10 litri de bioxid de carbon", adica exact volumul balonului, acest gaz fiind cel care determina incalzirea globala, transmite Romania Actualitati.