Intervenit telefonic in cadrul emisiunii "100%" de pe Realitatea TV, unde invitat era seful DNA, Daniel Morar, ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a acuzat ca este vorba de un dosar fabricat si banuieste ca acuzatiile de luare de mita ce i se aduc au legatura cu Ilie Morega, colegul sau de partid, deoarece a stiut ca telefoanele ii sunt ascultate.

Pacuraru spune ca "baronul de Gorj", Dan Ilie Morega l-a sunat in mai multe randuri sa-l roage sa-i puna in functii anumite persoane apropiate, dar ca nu era in sarcina lui sa faca asta si nu a tras niciun folos material din aceste situatii.

Pacuraru a dat exemplul cazul deputatului Manta, plecat din PD si trecut la PNL, pentru care Morega l-a sunat si l-a rugat sa-i dea o functie importantanta.

Paul Pacuraru spune ca este dispus sa renunte la imunitate si sa se prezinte la DNA cu conditia ca procurorii sa-i aduca la cunostiinta acuzatiile.

Daniel Morar a spus ca dosarul privindu-l pe ministrul Pacuraru se afla in lucru de cateva luni, iar renuntarea la imunitate nu se poate realiza (si fostii ministri se bucura de ea) si ca acuzatiile aduse le poate afla doar de la Comisia speciala de la Cotroceni care-si va da sau nu avizul pentru inceperea urmarii penale impotriva ministrului.

Referitor la aceasta "Comisie speciala", Daniel Morar a declarat ca pentru institutia pe care o conduce ar fi mai bine sa nu existe deoarece astfel isi dezvaluie probele din dosar.

Seful DNA spune ca nu este de acord cu niciun fel de imunitate sau mijloc de protectie in fata legii pentru nicio persoana, dar spune ca legiuitorul a hotarat acest "mijloc de protectie" pentru ministrii pentru a putea lucra in liniste si pentru a nu fi hartuiti.

Seful DNA a confirmat ca ministrul Paul Pacuraru este cercetat pentru "Luare de mita" in urma din formele prevazute de lege, adica bani sau alte mijloace sau avantaje materiale.

Contrele DNA-Chiuariu-CSM continua

Daniel Morar a reafirmat in cadrul emisiunii ca cercetarea ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, nu are legatura cu faptul ca ministrul a cerut demiterea procurorului Doru Tulus, deoarece dosarul a inceput sa fie instrumentat pe 26-27 aprilie, deci inainte de atacul ministrului Chiuariu la adresa procurorului Tulus.

Seful DNA s-a declarat foarte multumit de activitatea lui Doru Tulus, subliniind ca din cei 11 parlamentari trimiti in judecata, 8 dosare au fost instrumentate de sectia condusa de Tulus.

Morar a respins si acuzatiile de manipulare politica precum si faptul ca printre dosarele instrumentate nu se regasec lideri marcanti ai PD.

"Nu anchetam oameni dupa rezonanta numelui sau functia detinuta. Stiti buine ca sunt si membrii ai PD anchetati. Procurorii de caz nu au relatii in lumea politica si nu sunt influentabili, fiind niste buni profesionisti, iar legea le ofera o buna protectie in acest sens", a subliniat seful DNA.

Peste 140 de corupti condamanati in prima parte a anului

Deasemenea, Morar a tinut sa lamureasca si mitul "sterilitatii" DNA. Astfel, spune seful DNA, institutia pe care o reprezinta a trimis anul trecut cateva sute d epersoane in instanta, iar acum, in primul semestru, sunt 80 de pers condamnate nedifinitiv si 60 condamnate definitv pentru fapte de coruptie sau asimilate celor de coruptie.