Medicii ne dau multe sfaturi, insa putina lume ii asculta. Cand vine vorba de sex, toti ciulesc urechile. Iar cand afla ca sexul este benefic pentru sanatate, pacientii sunt convinsi pe deplin sa le urmeze sfatul. Atentie insa! Ca orice medicament care trebuie luat cu moderatie, s-a demonstrat ca prea mult sex poate fi daunator.

Daca este practicat mai mult de trei ori pe saptamana, poate slabi sistemul imunitar si poate cauza imbolnaviri.

1. Sexul este ca un tratament de frumusete. Testele oamenilor de stiinta arata ca atunci cand femeile fac dragoste, corpul lor produce o cantitate dubla de estrogen, care le face parul lor sa straluceasca, iar pielea sa fie mai catifelata.

2. Daca faceti dragoste tandru, aveti mai putine sanse sa suferiti de dermatite. Transpiratia curata porii si face ca pielea sa straluceasca.

3. Ardeti caloriile pe care le-ati consumat in timpul cinei romantice. Potrivit cercetatorilor americani, daca faceti sex de trei ori pe saptamana, timp de 20 de minute, ardeti in jur de 7 500 de calorii pe an - echivalentul a 120 de kilometri de jogging.

4. Sexul este unul dintre cele mai sigure “sporturi” . Solicita si tonifica muschii. Este mult mai placut decat sa alergi kilometri intregi.

5. Este un remediu imediat pentru depresiile usoare. In urma unei partide de sex, creierul elibereaza endorfine, care reduc stresul si dau o senzatie de euforie.

6. Cu cat faceti mai mult sex, cu atat o sa vi se ofere mai mult. In cazul persoanelor active din punct de vedere sexual, se elibereaza o cantitate mai mare de feromoni - substante chimice mirositoare secretate pentru a atrage sexul opus.

7. Sexul este cel mai sigur sedativ din lume. Este de zece ori mai eficace decat Valiumul si nu are efecte secundare.

8. Sarutandu-va in fiecare zi, nu trebuie sa mergeti la dentist. Sarutul stimuleaza producerea de saliva, care curata mancarea dintre dinti si scade nivelul acidului care cauzeaza aparitia cariilor.

9. Sexul va scapa de dureri de cap. O partida poate elibera tensiunea care afecteaza vasele de sange din creier.

10. O partida de sex poate desfunda nasul. Sexul este un antihistaminic natural. Mai poate ajuta la combaterea astmului si a febrei mari.

11. Facand sex regulat veti reusi sa micsorati nivelul total al colesterolului si sa modificati in bine raportul colesterol bun - colesterol rau.

12. Hormonii eliberati in timpul actului sexual ii ajuta pe ambii parteneri. In cazul femeilor, cresterea nivelului de estrogen are rolul de a le proteja de boli de inima, iar in cazul barbatilor, testosteronul intareste oasele si muschii.

13. Sexul vindeca raceala. O partida de sex pe saptamana mareste cu 30% nivelul imunoglobulinei A, care nu permite virusilor sa atace sistemul imunitar.

14. Sexul permite un control mai bun al vezicii. Cum? Intarind muschii pelvisului care controleaza eliberarea urinei.

15. Femeile care fac mai mult sex au un nivel mai crescut de estrogen, care protejeaza impotriva bolii Alzheimer si a osteoporozei.

Surse: despardes.com, ivillage.com