Nou director al APIA, Dan Gherghelas, a declarat pentru The Money Channel ca Ministerul trimite astazi o scrisoare la Bruxelles, in care va prezenta progresele realizate pana acum, dar si un nou calendar. APIA se angajeaza ca, pana la 30 noiembrie, sistemul platilor directe la hectar sa fie operational.

Romania se afla in pericolul de a pierde circa 100 de milioane de euro, reprezentand 25% din alocarea pe anul 2007, in cazul in care Comisia Europeana va decide activarea clauzei de salvgardare in domeniul agriculturii.

Asa cum au declarat de curand ministrul Decebal Traian Remes si directorul interimar al APIA, Doru Nechiti, cea mai grava problema o reprezinta aplicatiile software. Referitor la aceasta problema, Gherghelas a declarat pentru The Money Channel ca vinovatii vor fi sanctionati.

Potrivit unor informatii publicate de BBC, comisarul european pentru agricultura va prezenta miercuri un raport pe tema situatiei platilor directe in Romania si dupa cum a aflat BBC acesta pare sa fie unul prost. "Potrivit mai multor surse europene, expertii nu au fost entuziasti. Este o formula din care se intelege ca au fost foarte nemultumiti", transmite corespondentul BBC la Bruxelles.