Reporterii de televiziune canadieni au urcat in ring si l-au rugat pe Bute sa adreseze citeva cuvinte romanilor. Bute: "Dragii mei romani, va multumesc ca v-ati trezit sa ma urmariti, sper ca nu v-am dezamagit". Apoi, Bute a izbucnit in plins, transmitind un mesaj familiei.

A fost momentul in care sala a luat foc - 12.000 de oameni i-au scandat numele, aplaudindu-i performanta de exceptie!

Superior

Primele schimburi din duelul Bute vs Berrio au confirmat previziunile: se aflau fata in fata exponentii a doua scoli diferite - un stil elaborat, inteligent, care trada mostenirea din experienta la amatori (Bute) si un pugilist caruia ii place "bataia" (Berrio).

Bute a avut rabdare, s-a pregatit pentru un meci lung, pentru ca stia ca adversarul sau nu avea in palmares niciun meci intins pe durata a 12 reprize! Romanul a punctat suficient in primele reprize, provocindu-l pe Berrio sa riste.

Iar dupa a 6-a repriza, cind a simtit ca este in dezavantaj, columbianul a inceput sa avanseze, sa caute o singura lovitura (cea decisiva). In repriza a 11-a s-a produs ireparabilul: Bute l-a inmuiat, apoi l-a izolat in colt si a inchis meciul prin KO.

Declaratii

Stephane Larouche, antrenorul lui Bute, pentru Radio Romania: "Multumesc, Romania! Este al doilea campion mondial pe care il asist din colt si el vine din Romania!"

Leonard Doroftei, fost campion mondial, pentru ProTV: "De la primele lovituri, am spus ca este pregatit sa cistige. A avut citeva momente delicate, in prima jumatate a meciului, cind a stat prea aproape de Berrio. Nu intelegeam de ce sta acolo! Dar in repriza a 8-a, cind l-a lovit foarte puternic pe columbian, era clar ca va cistiga inainte de limita".

Filmul meciului

Repriza 1: Putine lovituri clare; Bute dicteaza ritmul, incercind sa ocupe centrul ringului.

Repriza 2: Berrio simte ca a pierdut prima repriza si iese "la bataie". Bute ramine pe pozitii si defensiva sa functioneaza bine. Romanul este greu de atins! Dar atentie la loviturile "indesate" ale columbianului - loveste scurt, in forta...

Repriza a 3-a: Berrio cauta intr-adevar lovitura decisiva. Bute nu fuge de adversar: pindeste la rindul sau o contra nimicitoare. Echilibru dinamic.

Repriza a 4-a: Bute mareste forta loviturilor, pentru ca Berrio a devenit prea insistent. Columbianul este in centrul ringului.

Repriza a 5-a: Din colt, Bute aude ca trebuie sa il opreasca cumva pe columbian. Si romanul reuseste cele mai clare lovituri. Berrio, in dificultate, pierde din precizia loivturilor.

Repriza a 6-a: Bute incheie repriza cu o directa de stinga reusita. In lupta de aproape, columbianul loveste mai bine.

Repriza a 7-a: Columbianul nu este obisnuit sa boxeze atit de multe reprize! Au aparut primele semne de oboseala, croseele sunt din ce in ce mai largi...

Repriza a 8-a: Un croseu al romanului il face groggy pe Berrio! Din pacate, Lucian nu a legat loviturile si columbianul scapa de KO...

Runda a 9-a: Daca gestioneaza bine ultimele reprize, Lucian Bute se poate considera deja campion. Berrio a obosit si nu mai cauta decit o lovitura salvatoare.

Repriza a 10-a: Berrio avanseaza tot timpul, Bute il asteapta si puncteaza clar. Romanul mai are putin pina la titlu...

Repriza a 11-a: Bute este campion mondial!!! Arbitrul opreste meciul dupa o serie care l-a "anesteziat" pe Berrio!!!