Mostenitorii industriasilor Nicolae Malaxa si Max Auschnit primesc titluri de despagubire in valoare de peste 1,3 miliarde lei la Fondul Proprietatea, au declarat reprezentanti din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), citati de NewsIn.

"Cele mai mari despagubiri au fost acordate mostenitorilor familiei Malaxa, care au fost despagubiti cu 622,5 milioane lei pentru intreprinderea Faur, 384,6 milioane lei pentru uzina Republica si 73,3 milioane lei pentru actiunile detinute la Uzina de Fier si Domeniile Resita", au declarat reprezentantii ANRP.

Potrivit informatiilor, mostenitorii industriasului Max Auschnit au primit titluri de despagubire pentru actiunile pe care omul de afaceri le detinea la Uzinele de Fier si Domeniile Resita.

Celelalte revendicari formulate de mostenitorii industriasului Nicolae Malaxa pentru Uzinele Unio Satu-Mare, Uzinele Tohanul Vechi, Carom SA, Astra Vagoane Arad, Cugir, Intreprinderea Optica Romana si Societatea de Investitii Imobiliare SAR sunt in curs de analiza i solutionare, sustin surse de la Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS).

Fostii proprietari care s-au inregistrat pana pe 19 octombrie la ANRP au optat pentru despagubirea in actiuni la Fondul Proprietatea in valoare de 1,208 miliarde lei, au declarat reprezentanti din cadrul ANRP. Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor a emis pana in prezent aproximativ 4.000 de titluri de despagubire, in valoare de 2,212 miliarde de lei.