Katharina von Schnurbein, purtatorul de cuvant pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si egalitate de sanse din cadrul Comisiei Europene a transmis pentru euROfonduri (EurActiv.ro - HotNews.ro) ca aprobarea pana la finalul acestei luni nu mai este posibila.

Totusi reprezentantii executivului de la Bruxelles au confirmat informatia ca negocierile sunt finalizate pentru cele doua programe si ca decizia finala a Comisiei va surveni intr-un interval de cateva saptamani.

“In ciuda unui buget mai redus, cele doua programe vor finanta o arie larga de operatiuni si interventii, care au necesitat un proces lung de negociere. In ultima perioada nu au fost operate modificari majore in continutul programelor. Discutiile au vizat elemente procedurale si traducerea documentelor in limba romana.

Fiindca la momentul inceperii negocierilor Romania nu era stat membru, acestea s-au derulat in limba engleza” explica reprezentantii Directoratului pentru ocuparea fortei de munca.

Programul Operational Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane” are alocate peste 4 miliarde de euro pentru perioada 2007-2013, iar cel adresat „Dezvoltarii Capacitatii Administrative”, in jur de 200 milioane de euro.