Festivalul "Maraton la Preoteasa" sarbatoreste 70 de ani de activitate a Casei de cultura a studentilor Preoteasa, prezentand in perioada 15 octombrie - 3 noiembrie zeci de spectacole de muzica, teatru si film. Generatiile Preoteasa se intalnesc pentru a celebra impreuna artistii si spectacolele in care s-au lansat si cu care au intrat in istorie la Casa de Cultura a Studentilor.

Printre participantii la acest maraton sunt Phoenix, Iris, Semnal M, Timpuri Noi, Holograf, Taxi, Tatiana Stepa, Adi Manolovici Sindycate, Alexandru Andries, Nicu Alifantis, Mircea Vintila, Laurentiun Cazan, Mondial, Compact, Talisman, Sarmalele Reci, VH2, A.G. Weinberger, Shukar Collective, DJ Vasile, Trupa Veche, Beti Barbera, Teodora Enache si multi altii.

Vineri, 26 octombrie si sambata, 27 octombrie, spectacolul s-a mutat de la Casa de Cultura in parcul Crangasi. Vineri au cantat Solaris, M.S., Vita de Vie, Zdob si Zdub, iar sambata Sarmalele Reci, Mircea Vintila, Luna Amara, Laurentiu Cazan, Adi Manolovici, Trupa Totusi, Gandul Matei si Niste Baieti.

Sambata a avut loc un spectacol minunat. Baietii de la Trupa Totusi au avut misiunea de a deschide spectacolul si au facut-o intr-un mod minunat, urmand apoi ca atmosfera sa fie intretinuta de celelalte trupe.

Formatia Sarmalele Reci a primit un premiu special pentru melodia “Preoteasa”, iar celelalte formatii si cantareti au primit cate o diploma din partea Casei de Cultura.

Adi Manolovici, care a activat in formatii precum “Sfinx Experience”, “Paula Seling band”, “Laurentiu Cazan band”, “ Adi Manolovici Grup” si care acum face parte din formatia sa “Adi Manolovici Sindycate” a declarat pentru HotNews.ro: “Maratonul 70 de ani ai Casei de Cultura reprezinta pentru mine ultimii 20 de ani de evenimente muzicale, deoarece eu activez in casa de cultura de 20 de ani”

“Ma leaga o activitate de 20 de ani neintrerupta cu Casa de Cultura, prima oara ca student. Este o adevarata placere sa cant aici si o voi face si saptamana viitoare, pe 2 noiembrie, alaturi de tinerii castigatori ai concursului 'Nationala de Rock'. Sper sa placa tineretului si marelui plublic”, a continuat acesta.

“Se sarbatoresc cei 70 de ani de la infiintarea clubului Preoteasa, un club cu o istorie foarte bogata in evenimente muzicale, au perindat foarte multe trupe, solisti si trupe de teatru prin Casa de Cultura. Nu este un eveniment doar de forma, s-au intamplat multe in clubul acesta.

E o ocazie de a ne mai intalni cu publicul, intre noi artistii, care mai suntem prin Romania.”, a declarat pentru HotNews.ro, Laurentiu Cazan.

Atmosfera a fost minunata, publicul a cantat impreuna cu formatiile si nu au dat importanta persoanelor care au fost prezente acolo doar pentru a strica spectacolul. Incidentele de acest gen ar fi putut fi evitate daca spectacolul ar fi fost organizat intr-o sala special amenajata, in care intrarea s-ar fi facut doar pe baza de bilete.

Artistii au fost incurajati de oameni care pareau ca retraiesc momente din tinerete alaturi Mircea Vintila sau Sarmalele Reci. Fanii lui Laurentiu Cazan l-au rugat pe artist sa interpreteze melodii precum “Ploaia” sau “Say Something”.

A fost un spectacol cu adevarat impresionant, care va continua pe 2 si 3 noiembrie, tot in Parcul Crangasi cu Talisman, Compact, Phoenix, Iris, Parlament, Taxi, VH2, Holograf si multi altii.

Galerie foto: Maratonul Preoteasa