Skype si operatorul britanic de telefonie mobila “3” au anuntat luni, lansarea unui telefon mobil, numit “3 Skypephone”, care va permite gratuit utilizatorilor serviciului Skype atat efectuarea de convorbiri telefonice cat si trimiterea de mesaje instant, transmite Reuters.

Telefonul va fi comercializat inca din acest an pe pietele din Marea Britanie, Australia, Austria, Danemarca, Hong Kong, Italia, Irlanda, Macau si Suedia si numai pentru ultimul trimestru din acest an, cele doua companii spera sa vanda cateva sute de mii de telefoane la nivel mondial. In Marea Britanie, telefonul va costa circa 50 lire sterline si va fi gratuit pentru abonatii companiei "3".

Pentru moment cele doua companii estimeaza vanzari de “sute de mii” de dispozitive pentru trimestrul patru al acestui an, insa asteptarile sunt mai mari decat atat.

“Suntem optimisti la faptul ca intr-un an sau doi vom vinde milioane mai degraba decat sute de mii”, a declarat luni, Frank Sixt, director financiar in cadrul Hutchison Whampoa, compania mama a operatorului “3”, citat de Reuters.

Terminalul 3G, care dispune si de o camera foto de 2 megapixeli, a fost dezvoltat de Skype si "3" in parteneriat cu Qualcomm.

Potrivit comunicatului de presa comun dat publicitatii luni, de catre cele doua companii, in Marea Britanie, telefonul va fi comercializat incepand cu data de 2 noiembrie in magazinele “3” si va putea fi comandat de pe internet de pe site-urile “3” si Skype pana in perioada sarbatorilor de iarna.

Mai mult, in Marea Britanie telefonul poate fi rezervat spre cumparare inca de astazi, iar pentru abonatii operatorului de telefonie mobila “3” telefonul este gratuit.

Michael van Swaaij, directorul executiv al Skype, spera ca lansarea acestui terminal sa mareasca semnificativ numarul utilizatorilor Skype, care in prezent a ajuns la 246 milioane uitilizatori inregistrati.