Membrii Comisiilor reunite de cultura ale Parlamentului au decis miercuri sa inainteze un proiect conducerii celor doua Camere prin care se urmareste schimbarea numelui agentiei de presa Rompres in Agerpres, informeaza NewsIn.

Propunerea de schimbare a numelui a fost facuta de presedintele Comisiei pentru cultura, arte si mijloace de informare in masa din Senat, Adrian Paunescu.

Directorul general al agentiei de publicitate Ager Press SA, fondata in 2004, Alin Ciocarlie, a declarat pentru HotNews.ro ca schimbarea numelui Rompres in Agerpres "ar putea aduce mai multa notorietate companiei pe care o conduc".

Agentia Nationala de Presa Rompres este o institutie publica autonoma de interes national, independenta din punct de vedere editorial si aflata sub controlul Parlamentului Romaniei. Ea a fost infiintata in 1990 pe structura agentiei Agerpres, noteaza NewsIn.

Comisiile de cultura au aprobat si bugetul pe anul 2008 al agentiei, fixat de Ministerul Finantelor la 21.057.000 de lei, o crestere de 15% fata de bugetul pe anul 2007.