Spaniolul Fernando Alonso si-a reziliat contractul cu echipa McLaren Mercedes, punand capat astfel unui sezon tumultuos, in care managerii teamului britanic l-au favorizat in cadrul echipei pe debutantul Lewis Hamilton, in locul sau.

Alonso a castigat doua titluri de campion mondial, in 2005 si 2006, iar in acest an a incheiat pe locul 3, la egalitate cu Hamilton si la un punct in spatele campionului mondial, Kimi Raikkonen.

Agentul pilotului, Luis Garcia-Abad a anuntat despartirea, precizand ca Alonso, care era sub contract cu McLaren pana la finalul sezonului 2009, nu va trebui sa plateasca nicio indemnizatie. El a daugat ca spaniolul este liber sa semneze cu echipa cu care doreste.

Cotidianul iberic Marca a anuntat ca echipa Renault, cu care Alonso a castigat cele doua titluri, i-a inaintat deja o oferta, dar spaniolul si-ar dori sa ajunga la Ferrari, castigatoarea titlului constructorilor in acest an, si pentru asta ar putea accepta sa evolueze un sezon la o echipa mai mica, pana se va elibera un loc la teamul italian.

Echipa calutului cabrat a confirmat deja ca in sezonul viitor cei doi piloti vor fi, ca si in 2006, finlandezul Kimi Raikkonen si brazilianul Felipe Massa.