Agentia de Plati si Interventii in Agricultura va semna contractul cu firma Geodis Ro la inceputul saptamanii viitoare. Este vorba despre licitatia demarata in primavara acestui an, care abia acum a ajuns la final. Conform estimarilor, valoarea contractului pentru cele 300 de aparate GPS este de minim 1,5 milioane de euro.

Surse apropiate licitatiei au declarat pentru HotNews.ro ca aparatele sunt deja aduse in Romania si pot fi livrate Agentiei.

Pentru moment, din cauza decalarii termenului la care Agentia trebuia sa achizitioneze aparatura, APIA lucreaza cu GPS-uri inchiriate.

O licitatie cu probleme

Licitatia pentru achizitionarea de aparatura GPS a demarat in primavara acestui an. In luna mai, unul din ofertanti, compania olandeza SC TRIMBLE EUROPE B.V. a depus o contestatie in urma careia procedura de atribuire a fost anulata. In luna august, licitatia a fost reluata.

La jumatatea lunii septembrie, aceeasi companie a depus o noua contestatie, prin care solicita anularea caietului de sarcini. Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a respins, de data aceasta, solicitarea ofertantului respectiv si a dispus continuarea procedurii.

Cine este Geodis Ro SRL

Castigatorul licitatiei este compania brasoveana Geodis RO SRL. Firma are ca actionar majoritar (cu 80% din partile sociale) pe Geodis BRNO SPOL. S.R.O. Din Cehia. Firma Geodis Ro SRL s-a infiintat in anul 2006 si este distribuitor autorizat al companiei Topcon Europe Positioning BV, cu sediul in Olanda, parte a multinationalei Topcon Corporation. Administratorul Geodis RO SRL este Dan Cristian Coman.

O a doua licitatie este "pe teava"

APIA trebuie sa mai achizitioneze inca 230 de aparate GPS. Acest lucru a devenit necesar o data cu solicitarea Comisiei Europene de a dubla numarul controalelor pe teren. Dat fiind ca solicitarea pentru cresterea numarului de controale fost transmisa la 26.09.2007, APIA a demarat o procedura de achizitie prin atribuire directa, cu negociere.

La negociere, care s-a desfasurat in data de 29 octombrie, au fost invitate cinci companii.

Vom reveni cu detalii.