Reporter: New Century Holding detine in portofoliu participatii la companii din zona Internetului. Cum vedeti evolutia acestor companii din portofoliul societatii pe care o conduceti?

Siminel Andrei: In genere faliment. Nu am spus ca vor da curand faliment. Din zecile de mii de site-uri si de idei pe net-ul din Romania vor avea succes 10-20; or, statistic, sansa ca anumite site-uri sa intre in acesta categorie este mica. Si deci sansa sa dea faliment este mare pentru orice site, nu doar pentru acestea.

Reporter: Care este ponderea pe care o detin companiile din zona Internetului in portofoliul NCH?

Siminel Andrei: Sub un procent.

Reporter: In ultimul an, NCH a vandut o parte din participatiile detinute in Romania, printer care participatia la Oltchim, Asirom, proiectul imobiliar Cotroceni Park. Care sunt motivele vanzarii acestor active?

Siminel Andrei: Fondurile de investitii cumpara, restructureaza si la final vand. Aceasta este afacerea.

Reporter: Ce se va intampla cu participatiile detinute de NCH la Vel Pitar, IMSAT, Romarta?

Siminel Andrei: Nimic. Compania de constructii IMSAT a fost vanduta catre manageri.

Reporter: Potrivit unor surse din piata, reteaua de magazine Winmarkt urmeaza a fi vanduta in perioada urmatoare. Sunt reale aceste zvonuri?

Siminel Andrei: Nu este nimic cert.

Reporter: Ce se va intampla cu sumele rezultate din vanzarile participatiilor mentionate mai sus?

Siminel Andrei: Unele vor fi returnate la New York unde se afla managementul central al NCH, iar altele reinvestite.

Reporter: Care este volumul investitiilor pe care New Century Holding le va realiza in urmatoarea perioada in Romania?

Siminel Andrei: Depinde de oportunitati. Speram acesta sa se situeze undeva pe la 20 - 30 milioane de euro pe an.

Reporter: In ce domeniu se vor indrepta viitoarele investii ale New Century Holding? Potrivit unor informatii din piata, NHC va iesi din actionariatul companiilor unde este majoritar si va cumpara participatii minoritare la companii de constructii ce ve vor implica in dezvoltari imobiliare de amploare. Care sunt companiile vizate?

Siminel Andrei: Nu este adevarat. Restul este confidential.

Reporter: Printre investitiile viitoare ale NCH se numara si companii listate la Bursa?

Siminel Andrei: Nu stiu.

Reporter: Care este motivul pentru care Vel Pitar si Winmarkt au fost retrase de la Bursa?

Siminel Andrei: Aceste companii sunt mai usor de administrat daca nu sunt listate.

Reporter: Care sunt punctele tari si cele slabe ale pietei de capital din Romania?

Siminel Andrei: Piata nu are leadership.

Carte de vizita Andrei Siminel

  • Andrei Siminel este directorul general al NCH Advisors, administratorul mai multor fonduri de investitii, printre care Broadhurst si Lindsell Enterprises.

    Din aceasta pozitie, Siminel Andrei este unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de capital, fondul pe care il conduce investind pana in prezent 400 sute de milioane de euro pe piata romaneasca (conform Ziarului Financiar - Cei mai mari jucatori din economie, editia 2007).

  • Portofoliul de participatii majoritare administrat de NCH Advisors in Romania acopera domenii precum: industria alimentara (grupul Vel Pitar), real estate (retelele United Capital, Winmarkt si IMS Proprietati), banci (Libra Bank), IT/internet (Netbridge, Active Soft), productie si servicii industriale (Electroaparataj, Anticorosiv, UMEB).

  • New Century Holdings se afla pe piata romaneasca din anul 1994, iar in prezent administreaza participatii majoritare si minoritare la peste 300 de companii romanesti din diverse sectoare de activitate.