Sorin Miscoci, unul dintre cei trei jurnalisti romani rapiti in Irak in 2005 si operator al TVR, va fi cameramanul principal al presedintelui Traian Basescu, au declarat pentru HotNews.ro surse din televiziunea publica.

Sorin Miscoci isi va prelua postul incepand de luni, 12 noiembrie. Conform surselor din TVR, Miscoci a fost detasat la Presedintie de pe postul de la televiziunea publica.

Sorin Miscoci va fi cameraman principal al Presedintiei in locul lui Romeo Stancu, ce ocupa aceasta pozitie de la inceputul mandatului presedintelui Basescu. Potrivit surselor, Miscoci va ocupa aceasta functie pana la sfarsitul mandatului lui Basescu.

In primavara anului 2005, jurnalistii Marie-Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian si Sorin Miscoci au fost rapiti in Irak de o grupare terorista, fiind eliberati dupa doua luni. Inainte de TVR, Miscoci a lucrat ca operator la postul Prima TV.

De asemenea, surse din anturajul presedintelui au declarat pentru NewsIn ca Traian Basescu ar dori sa il inlocuiasca si pe actualul fotograf oficial, Sorin Lupsa, cu Florin Ghioca, in prezent colaborator al unei agentii foto din Franta.