"In vizita sa din Egipt, unde a facut penibila declaratie asupra careia nu mai revin pentru ca a fost disecata de colegii mei, ministrul de externe nu a fost singur."

El a fost insotit de logodnica sa, soprana Alexandra Coman. De fapt, Adrian Cioroianu a imbinat utilul cu placutul: impreuna cu aleasa inimii sale a vizitat Muzeul de Egiptologie din Cairo, unde ca un istoric adevarat ce este i-a explicat Alexandrei Coman cum sta treaba cu mumiile, ce sunt alea sarcofage, piramide.

In plus, cei doi amorezi s-au delectat vizitand complexul de piramide de la Gizeh si Biblioteca din Alexandria.

Domnul Cioroianu nu este casatorit, iar potrivit protocolului nu putea sa-si ia logodnica in delegatie. Asta cu toate ca in comunicatul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) sta scris negru pe alb ca logodnica a fost invitata de autoritatile egiptene. Luat la intrebari cu aplomb, intr-o emisiune televizata de Andrei Gheorghe, Cioroianu a raspuns cu un dispret nemaiintalnit. Cica logodnica sa a fost invitata de Opera Nationala din Egipt.

Cu Gheorghe de gat, care intreba daca i se pare normal ca pe banii contribuabililor sa-si ia logodnica in delegatie, Cioroianu a mai slobozit o ineptie: „Avionul oricum mergea cu mine si cu cativa zeci de jurnalisti. Ce mai conta ca mai vine cineva? In plus, nu a cheltuit nimic, ca a stat in camera cu mine”.

Incredibil! Adica daca tot mergea avionul incolo, de ce sa nu mai ia pe cineva? Pai, e cumva avionul lui Cioroianu maxi-taxi? De ce nu a anuntat, ca pleca si vecinul meu care are neamuri la Porto Said?

Ca Adrian Cioroianu are o atitudine de zapciu imbogatit, un fel de Dinu Paturica, m-am convins de mult. Dar nici cu domnisoara Alexandra Coman nu mi-e rusine, prilej cu care le doresc „casa de piatra”, pentru ca se potrivesc de minune. Chestionata de NewsIn, soprana a declarat ca ea nu se afla acolo in interes personal, ci pentru ca, astfel, face un serviciu Romaniei.

Soprana a precizat ca pentru a-l insoti pe Cioroianu a trebuit sa-si sacrifice trei zile de repetitii: „Sunt artista si, rapindu-mi din timp, fac un serviciu si tarii. Sacrific trei zile de munca si, mai mult, am primit o invitatie si, in aceste conditii, e frumos sa o accepti”.

Sacrificiul a fost si mai mare, fiind aproape fortata, dar saracuta cu simtul datoriei fata de tara extrem de dezvoltat s-a jertfit: „M-am impotrivit, ca el avea optiunea de a alege, i-am spus ca eu cred ca nu e bine, pentru ca va fi intr-o situatie dificila. Dar el, stiind ca va face fata postului, a acceptat. N-ar accepta ceva, daca nu ar fi sigur ca poate face fata”, spune Coman.

Cam urata treaba, daca si logodnica i-a spus ca nu-i bine, ca va fi criticat. Dar el, barbat, nu jucarie, a pus piciorul in prag: „Mergem. Sunt ministru si fac fata”.

Este de notorietate ca multi ministri fac acelasi lucru, adica isi iau sotiile cu ei. Ba, mai mult, Traian Basescu a luat-o pe Loredana Groza in avion cu tot cu formatie. Deci precendente ar fi, desi domnisoara Alexandra Coman nu este inca doamna Cioroianu.

Asa ca ce si-a zis vrednicul nostru ministru de externe, pentru care incompetenta este a doua sa fire: daca tot sunt criticat, macar sa ma aleg si eu cu ceva. astia-s ministrii din Tara Romaneasca!