Carabinierii italieni au confundat-o pe actrita Laura Vasiliu cu o traficanta de minori, scrie ziarul Gandul in editia online. Potrivit sursei, fortele de ordine au dat buzna peste actrita, miercuri noaptea, intr-o camera de hotel din Torino, unde era cazata.

Carabinierii si-au dat seama de greseala si si-au cerut scuze abia dupa ce au perchezitionat-o si erau gata sa o aresteze.

Se pare ca, actrita, aflata in fruntea distributiei succesului romanesc de la Cannes, "4 luni,3 saptamani si 2 zile", in regia lui Cristian Mungiu, a fost confundata cu o persoana aflata pe lista de cautati a politiei torineze, invinuita de trafic de minori si purtand un nume asemanator.

Consulatul roman la Torino s-a sesizat in legatura cu brutalitatea cu care au actionat politistii italieni si incepe joi o ancheta in legatura cu acest caz. Actrita va fi mutata intr-un alt hotel, urmand sa continue filmarile pana la 15 decembrie.

Consulul Romaniei la Torino, Alexandru Dumitrescu, a declarat ca actrita doreste ca incidentul sa nu fie mediatizat si ca nu are de gand sa depuna plangere. El mai sustine ca, in Torino, nu sunt manifestari xenofobe la adresa romanilor.

Precizari MAE cu privire la Incidentul produs la Torino

Ministerul Afacerilor Externe considera cu totul regretabil incidentul produs in noaptea de 14 noiembrie a.c., la ora 2 a.m., la Torino, in urma caruia usa camerei de hotel in care se afla actrita cu cetatenie romana Laura Vasiliu a fost fortata de un echipaj de carabinieri, in virtutea unui control vizind o persoana urmarita prin Interpol.

Ulterior, dupa confruntarea dnei Laura Vasiliu cu o fotografie a persoanei urmarite, carabinierii italieni si-ai dat seama de confuzie si si-au prezentat scuzele de rigoare.

„MAE are convingerea ca pe viitor carabinierii italieni isi vor pregati mai temeinic interventiile, iar acest incident va ramane unul izolat. Totodata, MAE reaminteste cetatenilor romani ce se deplaseaza pentru munca, studii, afaceri, vizite sau in scop turistic in afara tarii ca este recomandabil sa semnaleze in timp util prezenta lor la ambasadele sau consulatele noastre”.

Update: Presedintele Basescu a criticat atitudinea politistilor italieni:"se pare ca depasim limite in relatia politiei italiene cu orice cetatean roman".