Guvernul tocmai a aprobat modificarea Codului de Procedura Fiscala, introducand penalitati pe langa dobanzile de intarziere, desi cele din urma se reduc. Despre aceasta idee organizatia patronala a IMM a comentat deja ca este neconstitutionala. Initiativele Ministerului Finantelor Publice de modificare a legislatiei fiscale au starnit deja reactii aprinse in mediul de afaceri. O alta modificare asteptata: noul impozit forfetar, proiect care inca nu a intrat in dezbatere publica.

Despre toate acestea si alte modificari propuse de autoritati au discutat online Daniel Petre, Tax Manager, Deloitte Romania si Lucian Tanase, Avocat, Reff & Asociatii, firma de avocatura afiliata Deloitte Romania.

Daniel Petre, Tax Manager, Deloitte Romania

Daniel ocupa poziția de manager in cadrul departamentului de taxe al Deloitte Romania. El servește clienți importanți care iși desfașoara activitatea atat pe piețele locale, cat și internaționale, avand peste 8 ani de experiența profesionala in domeniul fiscal și contabil. Daniel este specializat in acordarea de consultanța in ceea ce privește taxarea internaționala și impozitele directe. El deține o vasta experiența in consultanța fiscala internaționala, asistand numeroși clienți in special in structurarea internaționala a portofoliului de afaceri, achiziții și restructurari de grup, due diligence fiscal, precum și consultanța cu privire la impozitele directe in special in sectorul imobiliar, al bunurilor de consum și cel de producție. Daniel este membru al Camerei Consultanților Fiscali.

Lucian Tanase, Avocat, Reff & Asociatii, firma de avocatura afiliata Deloitte Romania

Lucian este membru al Baroului București din 2000, și face parte din echipa Deloitte incepand cu 2007. Lucian și-a obținut diploma in drept la Universitatea București in anul 1999, avand 10 ani de experiența in domenii precum dreptul imobiliar, drept societar și comercial, achiziții și fuziuni, precum și dreptul muncii. Lucian a fost implicat in dezvoltarea unor numeroase proiecte imobiliare in București asistand dezvoltatori straini sau romani, in toate fazele de dezvoltare a acestor proiecte. De asemenea, Lucian a participat in procesul de achiziție a mai multor societați și afaceri in Romania, avand și o bogata experiența in domeniul litigiilor civile, comerciale și fiscale reprezentand cu succes in numeroase cazuri, interesele clienților, societați publice și private.