​HotNews.ro si The Group lanseaza astazi sectiunea “Prima Olimpiada Internationala de Matematica, Romania, 1959”, cu sprijinul Societatii de Stiinte Matematice din Romania. Platforma vine la implinirea a 55 de ani de la prima olimpiada internationala de matematica din Istorie, care s-a desfasurat chiar in Romania. Sectiunea va oferi publicului interviuri cu olimpicii romani medaliati din 1959 pana in prezent, infografice cu momentele esentiale ale participarii Romaniei la competitie si intalniri online in care cititorii vor avea ocazia sa le adreseze direct intrebari matematicienilor medaliati. Pe aceasta platforma, publicul va putea urmari si cele mai importante evenimente din pregatirea noului lot de olimpici care va participa anul acesta la olimpiada.

The Group si HotNews.ro sustin lotul Romaniei la Olimpiada Internationala de Matematica

Societatea de Stiinte Matematice din Romania aniverseaza in luna iulie 55 ani de la desfasurarea primei Olimpiade Internationale de Matematica. Aceasta a fost organizata de Romania, la Brasov, in 1959, si a fost initiata de Societate. Primul roman medaliat cu aur a fost cunoscutul fizician si eseist, membru al Academiei Romane, Basarab Nicolescu.

Radu Gologan, presedintele Societatii de Stiinte Matematice din Romania si coordonatorul lotului olimpic national de Matematica, si-a manifestat speranta “ca aceasta aniversare sa fie incununata cu o participare de exceptie a Lotului Romaniei la Olimpiada Internationala ce se va desfasura la inceputul lunii iulie, in Republica Africa de Sud”.

"The Group promoveaza, incurajeaza si sustine preocuparea pentru stiinta. Excelenta performantei romanesti in matematica e o poveste de succes pe care ne dorim, cu totii, s-o scriem si citim mai departe. Indiferent de locul in care vor profesa peste ani olimpicii nostri de matematica, ei sunt ambasadori ai inteligentei romanesti si ne ofera, tuturor, modele de reusita, exemple de succes, inspiratie”, a declarat Zoltan Szigeti, presedinte The Group/Omnicom Media Group.

Romania a participat in toti cei 55 ani la competitiile de matematica si a consacrat traditia unor rezultate exceptionale pentru elevii romani, la toate editiile. De la cele cateva tari post comuniste participante la primele editii s-a ajuns azi la peste 100 de tari. Prima Olimpiada Internationala de Matematica din 1959 a fost initiata de Societatea de Stiinte Matematice din Romania (SSMR), a avut sprijinul ministerului de la acea vreme si a fost coordonata de SSMR.

Echipa elevilor din Romania care va participa la Olimpiada Internationala de Matematica de la Cape Town reuneste 6 membri ce vor fi selectionati in urma etapelor de pregatire si testare care se vor finaliza la inceputul lunii iunie. Lotul va fi condus de prof. univ. dr. Radu Gologan, presedinte SSMR, cel care coordoneaza pregatirea tinerilor romani pentru concursurile internationale.

Citeste si: