TVR a transmis marți, 11 noiembrie, de la 19.30 pe TVR Moldova, un interviu "exclusiv" cu Victor Ponta, invitat în calitate de premier. Moderatorul Claudiu Lucaci a reluat în adresări funcția, fără să amintească și calitatea de candidat la președinție. Astfel, candidatului Victor Ponta i s-a oferit posibilitatea de a se promova în fața electoratului din Republica Moldova și de a-și ataca adversarii politici pe care i-a numit ”foarte pătimași” și ”foarte ignoranți”, arătând că dreapta politică românească face un fel de propagandă comunistă fără logică pe subiectul apropierii stângii de Moscova. Pe toți cei care cred – inclusiv electoratul – în atitudinea sa favorabilă față de Federația Rusă i-a numit ”ori foarte mincinoși, ori foarte proști”.

Moderatorul n-a reacționat la niciuna dintre declarațiile contondente, în schimb i-a ridicat interlocutorului mingea la fileu, întrebându-l dacă unirea cu Moldova este o opțiune ”personală” a premierului. Victor Ponta și-a arogat întregul merit pentru relația (construită, totuși, în 20 de ani) cu statul moldovean, arătând că este campionul măsurilor concrete, tot ce s-a făcut până la venirea sa fiind doar ”vorbe”. A enumerat inaugurări, finanțări, ridicarea vizelor ca pe un merit personal, fără a fi deranjat cu întrebări suplimentare de Claudiu Lucaci, care l-a urmărit într-o muțenie admirativă pe parcursul interviului.

Claudiu Lucaci este directorul Direcției Emisiuni informative și sport din TVR numit în 2012 în echipa USL a lui Claudiu Săftoiu. În paralel a primit și funcția de consul general la New York, prin Hotărârea de Guvern semnată de Victor Ponta, demnitate la care a trebuit să renunțe pe motiv de incompatibilitate. Lucaci a fost reporter la TVR, purtător de cuvânt al guvernului Adrian Nastase în perioada 2001 – 2003, iar în 2004 a fost numit consul general al României la Los Angeles. În 2009 a lucrat la Ministerul Tineretului şi Sportului.

TVR și-a deschis o filială cu statut de persoană judridică de drept privat cu scop lucrativ în Republica Moldova la finele lui octombrie 2014, printr-un act normativ semnat de Guvern, după de reluase cu un an înainte retransmisia emisiunilor. Actul dă posibilitatea producției și difuzării de emisiuni TV, radio, publicitate, film și video pe teritoriul țării vecine.