Decizia candidatului propus de PNL si PDL la presedintia Romaniei de a nu veni la dezbaterea organizata de Realitatea TV marti seara, de la ora 20, alaturi de Victor Ponta a fost comentata cu dezaprobare de catre jurnalistii de la Realitatea TV. Invitat luni seara, de la aceeasi ora 20, la Realitatea Tv, Klaus Iohanis a fost mustrat, in platou, in direct, de catre Emma Zeicescu pentru refuzul de a fi a marti seara impreuna cu Victor Ponta la emisiunea electorala de la acelasi post de televiziune.

"Un barbat nu trebuie sa fuga de confruntare", a spus Emma Zeicescu, cea care l-a invitat, in finalul discutiei de luni seara, pe Iohanis sa ofere un "motiv concret" pentru care refuza dezbaterea cu contracandidatul sau. Iohanis a spus ca nu refuza confruntarea si a indicat necesitatea unei "platforme independente la care sa aibe acces toti jurnalistii - de televiziune, de radio sau de publicatii online".

Inainte de aceste pozitionari ale Emmei Zeicescu, in talk-show-ul moderat de Lavinia Sandru, coordonatorul editorial al Realitatea TV, Cozmin Gusa l-a criticat, de asemenea, pe Klaus Iohanis pentru refuzul de a i se contrapune lui Victor Ponta la Realitatea TV.

Jurnalistii Realitatea TV si-a reafirmat pozitia critica vizavi de Klaus Iohanis in chestiunea contruntarii televizate la acest post de televiziune cu Victor Ponta si imediat dupa terminarea emisiunii la care candidatul ACL a fost invitat.

Emma Zeicescu: "sper sa depaseasca stilul suspicios si rezervat". Cozmin Gusa: "Iohanis are de la mine o bila neagra pentru refuzul aproape jignitor pentru noi de a nu veni sa se confrunte cu Victor Ponta. Invitatia pentru intilnirea de marti seara a fost facuta de Realitatea TV, nu de Victor Ponta. Sa nu uitam ca, dupa turul unu, marele subiect al campaniei lui Klaus Iohanis e preluat de la noi - tema votului in diaspora este apanajul emisiunilor Realitatea TV".

Nota: Articolele publicate in aceasta sectiune sunt parte a unui proiect de monitorizare a comportamentului televiziunilor in campania electorala. Proiectul este sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.