RTV sustine ca unul dintre liderii informali ai miscarii Uniti Salvam, Claudiu Craciun, ar fi "batut palma" cu Vasile Blaga pentru a-l ajuta pe Klaus Iohannis prin organizarea unor manifestari anti-Ponta, "in schimbul unei functii in ACL, dupa alegeri".

"In acest sens, reteaua nationala Uniti Salvam urmeaza sa fie folosita politic de PDL si Vasile Blaga, cu scopul de a scoate romanii pe strada in manifestari anti-Ponta", sustine RTV, care anunta si "primele dovezi" in sprijinul informatiei: "PDL se lauda in tara ca scoate oamenii in strada pentru campania lui Iohannis".

"Tema pe care s-a cazut de acord este votul din diaspora, iar mai multe organizatii de tineret PDL si chiar PNL din tara isi invita membrii pe retelele de socializare sa umple randurile de protestatari (dovezi foto Facebook)", scrie RTV, pe site-ul sau.

Nota: Articolele publicate in aceasta sectiune sunt parte a unui proiect de monitorizare a comportamentului televiziunilor in campania electorale. Proiectul este sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.