RTV, televiziunea fondata se Sebastian Ghita, a difuzat joi un clip electoral de promovare a lui Victor Ponta in care candidatul PSD insista pe legatura sa cu sportul. In clipul care a avut cel putin trei minute apar si imagini cu mari sportivi romani precum Simona Halep si Mihai Covaliu, montate astfel incat sugereaza sustinerea acestora pentru Victor Ponta.

Victor Ponta s-a asociat cu Simona Halep intr-un clip electoralFoto: Captura RTV.net

Simona Halep este un punct central al clipului de promovare, in imagini aparand chiar si controversatele postari pe Facebook ale lui Victor Ponta in care acesta lauda performantele sportive, cerand like-uri pentru pagina sa.

Tot in videoclip, naratorul relateaza ca Victor Ponta a fost campion national cu echipa de juniori, dar si la raliuri. Alte imagini il arata pe Ponta jucand baschet in SUA cu Ghita Muresan.

In plus, in clip se mentioneaza si de actorul Arnold Schwarzenegger care s-a nimerit sa stea in spatele premierului Ponta la finala olimpica la baschet in 2012 la Londra.

Nota: Articolele publicate in aceasta sectiune sunt parte a unui proiect de monitorizare a comportamentului televiziunilor in campania electorale. Proiectul este sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.

Vezi video pe site-ul Romania TV, in cadrul emisiunii Jurnal de la ora 11, 23 octombrie, incepand cu minutul 48.