La cateva ore de la aparitia informatiilor ca vicepresedintele Camerei Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, este urmarit penal intr-un nou dosar de trafic de influenta, altul decat cel referitor la retrocedari, Antena 3 dezbatea pe larg problema averii familiei Basescu avand pe burtiera urmatorul text: "DNA nu vede tepele familiei Basescu". Antena 3 a reluat informatiile referitoare la faptul ca presedintele a formulat o cerere pentru o locuinta de protocol cu destinatie de resedinta dupa ce va pleca de la Cotroceni, drept conferit prin lege fostilor sefi de stat, prilej pentru a pune din nou in discutie averea presedintelui.

Antena 3Foto: Hotnews

Deputatul Viorel Hrebenciuc s-a prezentat luni, in jurul orei 11:30, la sediu DNA pentru audieri. Deputatul a precizat ca este vorba de un dosar nou. Intrebat daca are lipici la dosare penale, deputatul a raspuns: "Nu e vointa mea".

DNA a anuntat luni ca a inceput urmarirea penale fata de Viorel Hrebenciuc, acuzandu-l de trafic de influenta si instigare la infractiunea de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii. Punctual, deputatul PSD este acuzat de procurorii DNA ca vineri, 17 octombrie, in ziua in care DNA a cerut arestarea sa, Hrebenciuc i-ar fi cerut unui coleg din PSD sa faca o lege pentru amnistie si gratiere, promitandu-i in schimb ajutor pentru a deveni presedintele formatiunii politice.

Nota: Articolele publicate in aceasta sectiune sunt parte a unui proiect de monitorizare a comportamentului televiziunilor in campania electorale. Proiectul este sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.