Melania Trump, nascuta in Slovenia in 1970, va deveni prima doamna a Statelor Unite incepand din luna ianuarie. Sotul ei, Donald Trump, a castigat marti, 8 noiembrie, alegerile prezidentiale. In urma cu cateva luni, Melania Trump spunea ca o potentiala instalare la Casa Alba ar reprezenta pentru ea "o etapa fenomenala", potrivit rtl.fr, citat de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dupa ce l-a sustinut fara ezitare in campania electorala pe sotul ei, candidatul republican Donald Trump, Melania Trump va trebui sa il sustina si sa il asiste pe viitorul presedinte al Statelor Unite in timpul mandatului acestuia.

Noua "First Lady" (Prima doamna) genereaza curiozitate, atrage privirile, dar si flash-urile aparatelor de fotografiat si numeroase comentarii care sunt uneori sexiste. Melania Trump a fost prezentata cu regularitate cu ajutorul sintagmei "atuul sarmant" al sotului ei in aceasta campanie electorala.

L-a cunoscut pe Donald Trump la o defilare de moda si s-a casatorit cu el in Palm Beach in 2005. Sotia lui Trump a participat cu el la numeroase emisiuni de televiziune, inclusiv in show-ul prezentat de politicianul republican, "The Apprentice".

Adeseori ramasa in penumbra campaniei, cea de-a treia sotie a lui Donald Trump s-a mobilizat exemplar pe ultima suta de metri. In varsta de 45 de ani, fostul manechin profesionist si imigranta slovena a urcat in prim-planul scenei pentru a incerca sa "polizez" putin imaginea sifonata a sotului ei si sa incerce sa il ajute sa castige cateva voturi care ar putea face diferenta in alegerile prezidentiale americane, potrivit linternaute.fr.

Melania Trump a participat la prima sa intalnire solo cu alegatorii americani, saptamana trecuta, in Pennsylvania. A sustinut un discurs in timpul caruia a incercat sa promoveze, cu o lejera timiditate, "valorile americane". Altfesl spus, "amabilitate", "onestitate", "respect", "compasiune" si "generozitate¬, chiar daca presa internationala a spus ca Donald Trump nu reprezinta in niciun caz aceste valori.

"Trebuie sa gasim o modalitate mai buna de a ne vorbi, inclusiv atunci cand nu suntem de acord, de a ne respecta", a insistat sotia lui Donald Trump.

Prezentam mai jos o serie de detalii si informatii mai putin cunoscute despre viitoarea Prima Doamna a Statelor Unite.

Melania Knauss, tanara speranta a modei slovene

Melania Trump, in prezent in varsta de 45 de ani, este fost model profesionist. S-a nascut cu numele Melania Knauss in 1970 in Sevnica, un mic oras din Slovenia. Tatal ei era mecanic auto, iar mama era creatoare de moda. A debutat in cariera de manechin la varsta de 16 ani, pregatindu-se in acei ani si pentru obtinerea unei diplome in design si arhitectura.

Dupa doi ani, a semnat un contract cu o agentie din Milano, iar in 1996 s-a mutat la New York. Dupa o cariera infloritoare de manechin, pe parcursul careia a pozat pentru reviste precum Allure, Harper's Bazaar, GQ, Vanity Fair si Elle, Melania Trump si-a continuat cariera in fata camerelor de televiziune, aparand in talk-show-ul "The View."

Melania si Donald Trump: impreuna din 1998

Melania Trump l-a intalnit pe sotul ei miliardar in 1998 la o petrecere organizata in timpul Saptamanii Modei de la New York. Potrivit unor zvonuri, ea ar fi refuzat la inceput sa ii dea numarul de telefon, deoarece magnatul, pe atunci in varsta de 53 de ani, a venit insotit la acel eveniment.

In cele din urma, in 2004, "Frumoasa" si "Bestia" s-au casatorit in Palm Beach, in Florida. Cei doi au impreuna un fiu, Barron, care s-a nascut in 2006. Acesta este al treilea mariaj pentru Donald Trump, care a mai fost casatorit cu vedeta de televiziune Marla Maples si cu fostul model ceh Ivana Zelnickova.

Sotii Clinton au participat la nunta lor

Donald Trump era pe atunci unul dintre donatorii Fundatiei Clinton. Bill si Hillary Clinton s-au aflat printre cei 350 de invitati la ceremonia de nunta, ce a avut loc in complexul rezidential Mar-a-Lago pe care magnatul il detine in Palm Beach. Potrivit revistei GQ, mireasa a purtat o rochie Dior de 100.000 de dolari, decorata cu 1.500 de cristale, ce au avut nevoie de 550 de ore pentru a putea fi aplicate.

Rochia a avut o trena de patru metri si mireasa a purtat un voal de 4,5 metri. Rochia era atat de dificil de purtat, incat, la un moment dat, Melania a preferat sa renunte la ea si sa poarte o rochie creata de Vera Wang din matase, in stilul Greciei Antice, la petrecerea organizata dupa ceremonia religioasa.

Se spune ca inelul din aur al miresei - creat de casa Graff, cu un smarald de 12 carate - ar fi valorat 1,8 milioane de dolari. Sora Melaniei, Ines, a fost domnisoara de onoare si cei doi fii mai mari ai lui Donald, Donald Jr. si Eric, au fost cavaleri de onoare.

Printre oaspetii de seama s-au aflat Heidi Klum, Barbara Walters si Simon Cowell. Tortul mirilor, creat de Grand Marnier, a avut sapte etaje, a cantarit 90 de kilograme si o inaltime de aproape 2 metri.

A crescut in Iugoslavia comunista si vorbeste cinci limbi

Slovena, engleza, franceza, sarba si germana sunt limbile pe care Melania Trump le vorbeste fluent. Aceste aptitudini lingvistice ar putea sa o ajute atunci cand isi va prelua atributele de la Casa Alba, insa s-a speculat ca accentul ei destul de puternic este motivul pentru care sustine foarte putine discursuri in public.

Ea va deveni prima doamna americana care s-a nascut intr-o tara comunista si doar a doua prima doamna nascuta in afara Statelor Unite, dupa Louisa Adams, sotia britanica a celui de-al saselea presedinte american John Quincy, care a condus guvernul american intre anii 1825 si 1829.

Crede ca oamenii ar trebui sa fie mai amabili unii cu ceilalti

Intr-unul dintre rarele sale discursuri din campanie, pe care le-a sustinut cu cinci zile inainte de alegeri, Melania Trump a vorbit despre viziunea pe care o are asupra rolului Primei Doamne la Casa Alba, spunand ca va combate cultura negativista a retelelor de socializare care au devenit "prea rautacioase si prea dure" si care abunda in insulte bazate pe "aspectul fizic si inteligenta".

Dar, asa cum reaminteste CNN, "ea nu a facut nicio referire la activitatile de pe Twitter ale sotului ei, Donald Trump, care i-a atacat neabatut pe contracandidatii lui politici, jurnalisti, cei care il criticau si pe diverse staruri din entertainment, timp de multi ani, prin intermediul unor comentarii bazate pe aspectul fizic si inteligenta lor".

Lady Gaga a spus ca Melania Trump este o "ipocrita"

Cantareata americana Lady Gaga a condus plutonul criticilor care au spus ca discursul prin care Melania Trump a deplans agresiunile si intimidarile din spatiul online reprezinta "o pura ipocrizie".

Melania are un frate vitreg "secret"

Julia Ioffe, jurnalista la GQ, a descoperit ca tatal primei doamne americane, Victor Knavs, considerat un barbat traditional si muncitor, a devenit in secret tatal unui baiat inainte de a se casatori cu mama Melaniei.

Victor Knavs a fost de acord sa plateasca pensie alimentara dupa ce un tribunal a decis ca el este intr-adevar tatal biologic al lui Denis Cigelnjak, o afirmatie pe care o contestase initial. Nu si-a contactat niciodata fiul si nu a recunoscut niciodata in public existenta lui. In varsta de 50 de ani, Cigelnjak locuieste in continuare in Slovenia. Initial, Melania a spus ca acele informatii erau false, dar, dupa ce i-au fost aratate documente oficiale, a pretins ca a inteles gresit intrebarea si ca stia de existenta fratelui ei vitreg "de mai multi ani".

Melania Trump este prima Prima Doamna care a pozat nud

Cu trei ani inainte de a il intalni pe Donald Trump, Melania a pozat nud pentru o revista lunara franceza pentru barbati. In acel pictorial, Melania a pozat nud, pe un pat, alaturi de modelul scandinav Emma Eriksson.

Fotograful Jark Ale de Basseville, care a realizat fotografiile, spune ca imaginile sunt "frumoase, dar nu pornografice". Donald Trump a spus: "In Europa, fotografii de acest fel sunt foarte la moda si comune".

Un discurs catastrofal si acuzatia de plagiat

O noua polemica a izbucnit dupa discursul de investitura a sotului ei in calitate de candidat oficial al Partidul Republican. In iulie 2016, fostul manechin a luat cuvantul si a sustinut un discurs incarcat de emotie. Frazele frumoase se inlantuiau armonios, mai ales cele despre hispanici, afro-americani, musulmani si asiatici, adica exact "tintele" lui Donald Trump.

"Lovitura de imagine" parea perfecta, numai ca jurnalistii americani au remarcat ca discursul era in mare parte copiat dintr-o alocutiune rostita de Michelle Obama in 2008. Scandalul a facut inconjurul planetei, fiind reflectat pe larg in presa internationala, iar unii dintre jurnalisti nu au ezitat sa publice fragmente din cele doua discursuri, pentru a evidentia mai bine plagiatul.

Consilierii Melaniei Trump au incercat sa opreasca scandalul, asumandu-si vina pentru acea eroare.

Melania Trump este sotia de presedinte cu cea mai mica popularitate de dupa Hillary

Potrivit unui sondaj realizat de Washington Post in colaborare cu ABC News, Melania Trump este sotia prezidentiala cu cel mai scazut nivel de popularitate de dupa Hillary Clinton. In schimb, acelasi sondaj a aratat ca Bill Clinton este cel mai popular presedinte, cu peste jumatate dintre voturile respondentilor.

Tim Kaine, candidatul propus de Hillary Clinton pentru postul de vicepresedinte in eventualitatea castigarii alerilor din 2016, a ocupat locul al doilea, cu un rating favorabil net - cei care au pareri pozitive minus cei care au pareri negative - de +19.

Republicanul Mike Pence se afla pe locul al treilea, cu un scor de +17, iar Melania a ocupat ultimul loc, cu un scor +1. "Popularitatea Melaniei Trump este mai mica decat a oricarei sotii de candidat prezidential din istoria recenta in timpul unui an electoral", precizeaza National Post. "Cea mai populara sotie a fost Barbara Bush, sotia lui George H.W. Bush. Michelle Obama a primit, de asemenea, aprecieri covarsitor pozitive in 2012, dupa un inceput putin mai slab in 2008, cand nu era cunoscuta de publicul larg".

Melania Trump sprijina pozitia sotului ei fata de imigratie

Desi nu este deloc surprinzator ca o sotie de candidat la functia de presedinte sa sustina politicile anuntate de sotul ei, multi dintre analistii si jurnalistii americani au fost complet socati de entuziasmul manifestat de Melania in privinta retoricii candidatului republican la adresa imigrantilor, deoarece ea insasi este o persoana care a imigrat in Statele Unite.

"Eu respect legea. Nu m-am gandit niciodata sa stau aici fara documente legale", a spus ea intr-un interviu pentru MSNBC. Ea a parut complet neperturbata si de comentariile facute de Donald Trump la adresa "infractorilor" care trec granita si patrund pe teritoriul american. "Nu cred ca i-a insultat pe mexicani. El a spus imigranti ilegali", a precizat Melania Trump.

Melania isi creste fiul ca pe "Micul Donald"

Fiul lor Barron pare ca adora sa poarte in fiecare zi un costum, cravata si sa joace golf cu tatal lui. Se spune ca baiatul de 10 ani impartaseste si pasiunea tatalui sau de a face pe seful cu cei din jur. "A concediat bone, a concediat menajere", dezvaluia Melania intr-un interviu din 2011.

Ar putea deveni urmatoarea Jackie Kennedy

Apropiatii spun ca Melania nu trebuie subestimata. Pamela Keogh, biografia lui Jackie Kennedy, a spus pentru Daily Mail ca, la fel ca legendara sotie a presedintelui J.F. Kennedy, Melania este "frumoasa, inteligenta si isi urmeaza propriile sfaturi". In anii 2009, Melania le-a spus jurnalistilor de la The New York Times ca daca va deveni Prima Doamna atunci ar alege sa fie "foarte traditionala - precum Betty Ford sau Jackie Kennedy".

Melania Trump, care are o colaborare stransa cu mai multe asociatii de caritate precum Crucea Rosie Americana si Fundatia americana pentru cercetari impotriva cancerului mamar, pare pregatita sa isi asume cu maxima seriozitate rolul de prima doamna a Statelor Unite, mai scrie News.ro.