Back in the 70, anunta trupa fortelor aeriene stationare in Europa, Touch'n Go. Rockerii imbracati in uniforme militare incep sa cante hitul Gloriei Gaymour, I'll survive. E in jur de trei dimineata la Hard Rock Cafe, unde Ambasada SUA organizeaza noaptea alegerilor. In fata scenei se agita un grup de studenti, danseaza si se simt bine.

Pe mai multe ecrane se vede CNN fara sonor, dar petrecaretii n-au timp de politica. I'll survive rasuna dramatic, studentii danseaza veseli iar pe ecran incep sa curga cifrele. Invitatii s-au cam imprastiat, majoritatea. Ne holbam la ecrane, trei ziaristi si un sociolog. Trump alearga umar la umar cu Clinton dar castiga state unde nu era cotat cu mari sanse. "E ca pe Titanic", comenteaz cineva, lumea danseaza in timp ce se duce la vale. Filmez scena asta neverosimila cu studentii dansand pe I'll survive si cu noi, astia mai hodorogi, proorocind sfarsitul lumii.

PS: La asa numitele mock election (alegeri simulate de organizatori), petrecaretii din Hard Rock Cafe au votat cu Clinton. Candidatul democrat a luat 179 de voturi, in timp ce Trump doar 29. I'll survive s-a cantat vreo doua ore mai tarziu, cand realitatea prezentata de CNN arata putin diferit :)