Avansul lui Hillary Clinton fata de rivalul sau in cursa pentru Casa Alba, Donald Trump, s-a redus la trei puncte, respectiv echivalentul marjei de eroare, potrivit unui sondaj realizat pentru New York Times si CBS, publicat joi si citat de AFP.

Huma Abedin si Hillary ClintonFoto: Captura Youtube.com

Democrata ar obtine 45% din intentiile de vot ale alegatorilor care merg sa voteze, fata de 42% pentru republican.

Precedentul sondaj New York Times/CBS publicat in 19 octombrie indica 9 puncte de avans pentru Clinton (47%) fata de Trump (38%).

Cei doi candidati independenti Gary Johnson si Jill Stein primesc 5% si, respectiv, 4% din intentiile de vot, potrivit acestui sondaj realizat telefonic in perioada 28 octombrie - 1 noiembrie, pe un esantion de 1.561 de americani.

Majoritatea alegatorilor (92%) afirma ca si-au luat decizia si ca recentele dezvaluiri nu le schimba opinia, potrivit acestui studiu.

Circa 62% dintre alegatori afirma ca anuntul FBI privind descoperirea de noi e-mailuri legate de scandalul serverului privat folosit de Clinton in perioada in care conducea diplomatia nu le schimba intentia de vot, dar 32% afirma ca aceste informatii ar putea sa ii determine sa nu voteze pentru Clinton.