Entuziasmul americanilor cu drept de vot in privinta lui Hillary Clinton a scazut de la relansarea investigatiei FBI privind emailurile, iar Donald Trump a trecut in fata in cursa pentru Casa Alba, informeaza ABC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Clinton este acum cu un punct procentual in spatele republicanului, pentru prima oara din luna mai si pana acum, potrivit ultimei cercetari ABC News/Washington Post.

Circa 46% dintre cei ce probabil vor merge la vot il sprijina pe Trump, fata de 45% in cazul lui Clinton, diferenta exacta fiind de 0,7 procente.

Trump are un avans de 8 puncte in privinta ponderii votantilor care sunt foarte entuziasmati despre optiunea lor. Totusi, aceste cifre - 53% pentru Trump si 45% pentru Clinton - sunt scazute in cazul ambilor, daca sunt raportate la alegerile trecute.

Entuziasmul puternic pentru Clinton a scazut 7 puncte de la inceputul masurarii acestui indicator. Este posibil sa fie vorba de un efect al reinnoirii controversei privind folosirea emailului privat in timp ce era secretar de stat.

Entuziasmul puternic in cazul lui Trump este la acelasi nivel din 20 octombrie-cand s-a inceput masurarea lui - si pana acum.

Diferenta Clinton-Trump este de cateva ori mai mica decat marja de eroare de 3 procente a cercetarii sociologice.

Combinarea rezultatelor obtinute in ultimele sapte zile duce la un rezultat rotunjit de 46% la 45% in favoarea lui Clinton, democrata avand in fata doar 0,4%.