Avantajul candidatei democrate Hillary Clinton in sondajul Reuters/Ipsos privind alegerile prezidentiale din SUA a scazut la 5%, transmite Reuters. Rezultatul publicat luni, pentru perioada 26-30 octombrie, il arata pe candidatul republican Donald Trump mai aproape decat editia de joia trecuta, cand diferenta era de 6%, informeaza Agerpres.

Hillary Clinton si Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Intre timp, vineri, directorul Biroului Federal de Investigatii (FBI) a anuntat ca investigheaza o noua transa de e-mailuri, obtinute de la terti, legate e folosirea de catre Hillary Clinton a unui server privat pentru corespondenta electronica - un caz inchis in iulie, dar cu ecouri neintrerupte in campania electorala.

Si alte sondaje aratau, la sfarsitul saptamanii trecute, ca avansul lui Clinton in preferintele electoratului este in scadere. Site-ul Real Clear Politics, care face media celor mai importante sondaje, arata luni o scadere a diferentei intre Clinton si Trump la 2,5%, de la 4,6% vineri.

Date publicate luni pe site-ul de internet al cotidianului New York Times arata insa un ecart mai mare in media sondajelor decat la jumatatea lui septembrie, iar Clinton a fost permanent favorita dupa acest criteriu incepand din iunie.