Donald Trump a avertizat luni ca alegerea lui Hillary Clinton ar arunca Statele Unite intr-o grava criza constitutionala, apreciind ca aceasta va fi anchetata in afacerea e-mailurilor de pe servere private, scrie AFP.

Hillary Clinton si Donald TrumpFoto: Captura YouTube

"Tara noastra va continua sa sufere. Este inapta si detine calificarile necesare pentru a fi presedintele SUA. Alegerea sa ar arunca statul si tara noastra intr-o criza constitutionala", a declarat acesta, intr-un miting electoral sustinut in Michigan, un stat care voteaza in mod traditional in favoarea democratilor si unde Donald Trump incearca sa adune voturi, cu opt zile inainte de alegeri.

"Daca Hillary este aleasa, va fi obiectul unei anchete penale lungi si probabil al unui proces penal. Un proces al unui presedinte in exercitiu", a spus Donald Trump, folosit in sprijinul sau argumentele publicate intr-un editorial de un democrat care a lucrat pentru fostul presedinte Bill Clinton, Douglas Schoen.

"In tot acest timp, Vladimir Putin, despre care ea vorbeste de rau, si toti ceilalti lideri vor rade si se vor amuza", a continuat el".

Candidatul l-a laudat pe directorul FBI, James Comey, care a informat vineri Congresul ca noi mesaje a fost descoperite si ar putea fi folosite in ancheta clasata in iulie privind mesageria privata a lui Hillary Clinton, in perioada in care era sefa diplomatiei americane.

Noile mesaje, care vor putea fi verificate de anchetatori pentru a stabili daca pot schimba concluziile anchetei initiale, au fost gasite intr-un computer al lui Anthony Weiner si Huma Abedin, o apropiata a lui Hillary Clinton. Weiner este anchetat dupa ce a trimis mesaje cu caracter sexual unei minore.

"Mersi Huma, foarte buna treaba. Mersi, Anthony Weiner", a ironizat Donald Trump.