Facebook prezinta pe pagina sa "Facebook stories" o o aplicatie online in care arata in timp real cum voteaza cetatenii din SUA, bazandu-se pe butonul "I'm a voter", promovat pe reteaua de socializare, informeaza publicatia cu profil tehnic Cnet.com. Facebook a lansat aplicatia pentru a aminti americanilor sa voteze si sa impartaseasca acest lucru prin butonul "I'm a voter". Odata apasat butonul, utilizatorii Facebook sunt redirectionati la o harta a SUA care reprezinta in timp real utilizatorii ce apasa, la randul lor, butonul mentionat.

Facebook si votul americanFoto: Hotnews

Desi accesarea butonul nu inseamna neaparat ca o persoana intr-adevar a votat , cnet aminteste ca studii recente arata ca astfel de activitati pe reteaua de socializare a impulsionat prezenta la vot in trecut.

Cnet aminteste un studiu al Universitatii California din San Diego, citat de Facebook, care spune ca actualizari care amintesc utilizatorilor ca e ziua alegerilor sau butoane precum "I voted" duc la cresterea prezentei la vot. Cercetatorii au studiat in acest sens peste 60 de milioane de utilizatori de Facebook in timpul unor alegeri din 2010. Studiul integral aici.

In plus, pe langa reprezentarea interactiva si in timp real de pe harta, aplicatia Facebook ofera informatii despre sexul "votantilor", varsta lor, precum si activitatea pe orele zilei.