Un aparat electronic de vot din statul american Pennsylvania a fost scos din uz dupa ce pe YouTube.com a aparut un clip video care arata cum aparatul schimba votul dat pentru Obama intr-un dat pentru Romney, noteaza MSNBC. Clipul video arata cum un alegator apasa pe ecranul tactil al aparatului de vot pe numele lui Barack Obama, insa aparatul inregistreaza un vot pentru candidatul republican Mitt Romney.

NBC informeaza ca aparatul a fost scos din uz, desi initial, cel care a postat clipul pe youtube sustinea ca personalul din sectia de votare nu s-a aratat preocupat de defectiune.

"Impreuna cu sotia mea am ajuns la sectia de votare de dimineata, inainte sa mergem la serviciu. In sectia de votare erau patru femei in varsta care se ocupau de votanti si trei aparate electronice de vot. (...) Am incercat sa votez pentru Ombama, dar am vazut ca aparatul inregistra optiunea mea ca un vot pentru Romney.

Am incercat si la ceilalti candidati de pe lista sa vad daca apare aceeasi problema, dar nu a fost cazul. I-am intrebat si pe ceilalti votanti de la celelalte aparate daca au aceeasi problema si mi-au zis ca nu. Am chemat apoi un voluntar din sectia de votare sa se uite putin la problema. Doamna s-a uitat mirata si apoi mi-a zis cu cal: 'Nu e nimic ingrijorator. Totul va fi OK" si s-a intors la ce facea inainte. Am decis sa filmez toata problema", sustine userul YoutUbe centralpavote.

De altfel, in mai multe sectii de votare au fost semnalate nereguli electorale. Printre ultimele semnalate in mass-media: Fox News relateaza ca intr-o sectie de votare un intreg perete era vopsit cu imaginea lui Obama, iar intr-o sectie din Florida atarna un afis al aceluiasi candidat.