Primarul orasului New York, Michael Bloomberg, a anuntat joi ca va vota cu Barack Obama in alegerile prezidentiale, citand importanta eforturilor intreprinse de presedinte pentru schimbarea climatica, in special dupa ravagiile pe care uraganul Sandy le-a facut asupra metropolei sale, relateaza Reuters.

Michael BloombergFoto: Agerpres/AP

Bloomberg a afirmat ca Obama a facut pasi importanti pentru a reduce nivelul dioxidiului de carbon, in timp ce candidatul republican Mitt Romney a dat inapoi dupa ce a promis initial ca va lua masuri pentru a combate efectele schimbarilor climatice, din postura de guvernator de Massachusetts.

"Clima se schimba. Si in timp ce vremea extrema care se intensifica in New York si in lume ar putea fi rezultatul acestui lucru, riscul ca ar putea fi - tinand cont de devastarile din aceasta saptamana - ar trebui sa oblige toti demnitarii sa intreprinda actiuni imediate", scrie primarul independent, într-o scrisoare, "Bloomberg View", sectiune a Bloomberg News.

Bloomberg, acum independent, a fost ales primar al New York ca republican. La alegerile din 2008 nu a dorit sa sustina niciunul dintre candidati.

"Sunt onorat sa am sustinerea primarului Bloomberg", a declarat Obama.