Dezbaterea dintre coechipierii lui Bracak Obama si Mitt Romney, Joe Biden si, respectiv, Paul Ryan, s-a deschis joi seara cu un dur schimb de replici pe tema politicii externe promovate fata de Iran de actualul presedinte democrat in perioada de la preluarea mandatului, relateaza agentiile internationale de presa, conform Agerpres.

Joe Biden si Paul RyanFoto: Agerpres/AP

UPDATE 6:30 Barack Obama a declarat ca a fost "foarte mandru" de Joe Biden dupa performanta sa in dezbaterea de joi seara contra republicanului Paul Ryan, coechipierul lui Mitt Romney, scrie AFP. "Vreau sa subliniez faptul ca Joe Biden a fost in seara aceasta excelent", a spus presedintele SUA in timp ce cobora din avionul sau Air Force One, la bordul caruia a urmarit dezbaterea televizata.

Republicanul Paul Ryan a afirmat ca securitatea Statelor Unite a fost slabita in ultimii patru ani.

"Cand a fost ales Barack Obama, iranienii aveau destul material nuclear pentru a fabrica o bomba. Astazi au destul pentru cinci", a acuzat Paul Ryan.

"De necrezut!", i-a replicat vicepresedintele democrat, foarte ofensiv. "Israelienii si Statele Unite, precum si toate serviciile militare de spionaj au ajuns la aceleasi concluzii in legatura cu posibilitatea ca Iranul sa fie pe cale de a detine o arma nucleara. Inca sunt destul de departe", a afirmat Joe Biden.

"Nu-i vom lasa pe iranieni sa aiba arme nucleare", a adaugat el.

Vicepresedintele american Joe Binden a mai declarat ca "greselile" comise in cazul atacului de la consulatul american din Benghazi, Libia, nu se vor mai repeta.

Tarile occidentale si Israelul suspecteaza Teheranul ca vrea sa se doteze cu armament nuclear sub acoperirea unu program civil, fapt respins categoric de autoritatile iraniene.