Mitt Romney a acceptat joi seara, la finalul Conventiei Partidului Republican desfasurata in Florida, sa fie desemnat candidat al acestui partid la alegerile prezidentiale ce vor avea loc pe data de 6 noiembrie, cand se va confrunta cu actualul presedinte Barack Obama, anunta agentiile internationale de presa, citate de Agerpres.

"Domnule presedinte (al partidului n.r.) si delegati, accept nominalizarea dumneavoastra pentru a fi presedintele SUA", a afirmat Romney, vizibil emotionat. "Este o mare onoare si o responsabilitate inca si mai mare, iar in aceasta seara va cer sa va indreptati alaturi de mine catre un viitor mai bun", a adaugat el.

In discursul sau a incercat sa-si umanizeze imaginea, vorbind despre familie si despre credinta sa mormona. "As fi dorit ca Obama sa reuseasca pentru ca vreau ca America sa reuseasca", a continuat el, referindu-se la actualul presedinte si rivalul sau in alegeri, democratul Barack Obama, acuzandu-l pe acesta ca "promisiunile sale au lasat locul dezamagirii si divizarii, ceea ce nu vom accepta".

El s-a angajat sa redreseze economia americana si a prezentat un plan in cinci puncte prin care promite sa creeze 12 milioane de locuri de munca. "Presedintele Obama a promis ca va stopa cresterea nivelului apelor oceanelor si ca va vindeca planeta. Promisiunea mea (...) este sa va ajut pe voi si pe familiile voastre", a mai spus Romney in fata delegatilor Partidului Republican.

Acest om de afaceri multimilionar, in varsta de 65 de ani si fost guvernator al statului Massachusetts intre anii 2003 si 2007, a avut un imens succes in lumea afacerilor dar este lipsit de carisma. El a mai candidat pentru investitura republicana si in anul 2008, dar atunci a pierdut cursa in favoarea lui John McCain.