UPDATE Politia din Rusia a arestat luni 550 de persoane care protestau impotriva alegerii presedintelui Vladimir Putin in fruntea statului, intre care si liderul protestelor, Alexei Navalny, informeaza BBC. Aproximativ 300 de persoane au fost arestate in centrul orasului Sankt Petersburg, potrivit politiei locale. Alte 250 de persoane au fost retinute la Moscova, inclusiv Alexei Navalny si Sergei Udaltsov. Navalny, care detine un blog despre coruptia din Rusia, a transmis date despre arestarea sa prin intermediul retelei Twitter.

UPDATE In Piata Puskin din centrul Moscovei, acolo unde a avut loc un miting al opozitiei, fortele OMON au eliberat in forta perimetrul, a relatat de la fata locului corespondentul publicatiei Gazeta.ru.

"OMON a curatat intreg perimetrul, i-a alungat pe ziaristi", a anuntat acesta. Au existat mai multe ciocniri intre multimea ramasa si fortele de politie. "OMON-istii au promis sa foloseasca forta si mijloace speciale" daca oamenii nu vor sa plece de buna voie. "Participantii la miting, cei care s-au aflat in jurul fantanii, au fost scosi de OMON-isti pe brate. Unii au cazut cu capul in fantana", a relatat ziaristul de la Gazeta.ru.

Fortele de ordine din Moscova au retinut luni seara cel putin 550 de manifestanti anti-Putin, care-i cereau noului presedinte rus sa demisioneze, anunta Reuters. In centrul Moscovei s-au strins citeva mii de manifestanti. Protestatarii, masati in Piata Puskin, cer repetarea alegerilor, sustinind ca scrutinul a fost fraudat.

UPDATE 1: Cei aproximativ 200 de retinuti au fost ridicati de politisti din doua locuri unde manifestatiile nu fusesera autorizate: Piata Lubyanka din Moscova (sediul FSB - fost KGB) si Sankt Petersburg.

Protestatarii, masati in Piata Puskin, cer repetarea alegerilor, sustinind ca scrutinul a fost fraudat. Oamenii cinta "Rusia fara Putin".

"Nu vrem sa traim intr-o tara care face din alegeri un show cinic", a spus pentru Reuters un protestatar. Autoritatile sustin ca in Piata Puskin s-au strins circa 14.000 de manifestanti, in timp ce organizatorii au anuntat cel putin 20.000 de participanti la miting.